ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙ εκπαιδευτικοί με καταλήψεις και στην Κρήτη

Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας με πορεία προς τη Βουλή έχουν εξαγγείλει για σήμερα, Δευτέρα, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες.

Αναλυτικότερα, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία και έχουν δώσει ραντεβού στις 15:00, έξω από το Κοινοβούλιο, για να ζητήσουν την απόσυρση του συστήματος διορισμών από το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που συζητείται στην Ολομέλεια.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, το προς ψήφιση σύστημα «απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας».

Σημειώνεται ότι η συζήτηση στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο, το οποίο αφορά κυρίως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο οποίο έχει ενταχθεί ως τροπολογία το σύστημα διορισμών, θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας.

(περισσότερα: https://www.altsantiri.gr)

Νέα ορμή και κλιμάκωση στον αγώνα των αναπληρωτών/ τριών και μόνιμων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δίνει  η κατάληψη στο κτίριο της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου,  την οποία πραγματοποίησαν σήμερα τα μέλη του Δ Σ της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου αλλά και  ομάδα αναπληρωτών/τριών και μονίμων εκπαιδευτικών

Στόχος της κατάληψης ήταν «να διατρανώσουν» όπως δήλωσαν:

«Την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο αποσκοπεί στο να οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες συναδέλφισσες και συναδέλφους αναπληρώτριες και αναπληρωτές»

Για τον λόγο αυτό θα σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων και συναδελφισσών τους αποφασισμένοι όπως δήλωσαν:

«Να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου και τον διορισμό όλων των συμβασιούχων συναδέλφων τους στο δημόσιο σχολείο Ζητάμε μόνιμους μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση και λέμε όχι στο προσοντολόγιο»…(περισσότερα: https://www.altsantiri.gr)

Πείτε τη γνώμη σας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.