ΓΡΕΒΕΝΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ τις πολιτικές εξελίξεις

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Ραγδαίες είναι οι  πολιτικές εξελίξεις μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ απο το κυβερνητικό σχήμα και την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο πρωθυπουργός και αναμένεται αν συζητηθεί αύριο στη Βουλή. Σχολιάζοντας τα τελευταία γεγονότα ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Παυλίδης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός έπραξε, αυτό που του ζητούνταν εδώ και καιρό, να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Παράλληλα έθεσε ως προϋπόθεση, την καταγραφή απόλυσης πλειοψηφίας δηλαδή 151 βουλευτών παρά το γεγονός ότι το Σύνταγμα δεν το θέτει ως όρο. Παράλληλα επισήμανε ότι η αποδοχή της συμφωνίας των Πρεσπών θα συγκεντρώσει περισσότερους ψήφους αποδοχής, αφορά σύνθετη ονομασία όπως προβλέπει η εθνική γραμμή τα τελευταία τριάντα χρόνια ενώ ξεκαθαρίζει ότι τόσο η γλώσσα όσο και η εθνότητα, δεν έχουν καμία σχέση με την ελληνική μακεδονία και την αρχαία ελληνική γλώσσα της εποχής.

Για προσυμφωνημένες διαδικασίες έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κέρκυρας της ΝΔ Γιάννης Κοντός, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας αλλά χωρίς την απόδοση γλώσσας και εθνικότητας, κάτι που συνέβη με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έπραξε ότι ακριβώς είχε πει δημοσίως εξ ‘αρχής ότι θα αποχωρήσει δηλαδή από την κυβέρνηση όταν έρθει προς κύρωση η συνθήκη των Πρεσπών. Αυτό τόνισε μιλώντας στο σταθμό μας το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας των ΑΝΕΛ Γιάννης Ζήκος. Παράλληλα επανέλαβε την πρόταση του κ. Καμένου προς τον κ. Μητσοτάκη, να υπερψηφίσουν οι ΑΝΕΛ πρόταση μορφής και να πέσει η κυβέρνηση με μόνη προϋπόθεση ότι ως πρωθυπουργός θα καταργήσει τη συνθήκη των Πρεσπών και παράλληλα δεν θα διαπραγματευτεί κανένα όνομα με τη χρήση του όρου Μακεδονία.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • (περισσότερα)

  Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

  Στο http://www ert gr διαβάσαμε:

  Ραγδαίες είναι οι  πολιτικές εξελίξεις μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ απο το κυβερνητικό σχήμα και την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο πρωθυπουργός και αναμένεται αν συζητηθεί αύριο στη Βουλή Σχολιάζοντας τα τελευταία γεγονότα ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Παυλίδης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός έπραξε, αυτό που του ζητούνταν εδώ και καιρό, να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή Παράλληλα έθεσε ως προϋπόθεση, την καταγραφή απόλυσης πλειοψηφίας δηλαδή 151 βουλευτών παρά το γεγονός ότι το Σύνταγμα δεν το θέτει ως όρο Παράλληλα επισήμανε ότι η αποδοχή της συμφωνίας των Πρεσπών θα συγκεντρώσει περισσότερους ψήφους αποδοχής, αφορά σύνθετη ονομασία όπως προβλέπει η εθνική γραμμή τα τελευταία τριάντα χρόνια ενώ ξεκαθαρίζει ότι τόσο η γλώσσα όσο και η εθνότητα, δεν έχουν καμία σχέση με την ελληνική μακεδονία και την αρχαία ελληνική γλώσσα της εποχής

  Για προσυμφωνημένες διαδικασίες έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κέρκυρας της ΝΔ Γιάννης Κοντός, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας αλλά χωρίς την απόδοση γλώσσας και εθνικότητας, κάτι που συνέβη με τη συμφωνία των Πρεσπών

  Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έπραξε ότι ακριβώς είχε πει δημοσίως εξ ‘αρχής ότι θα αποχωρήσει δηλαδή από την κυβέρνηση όταν έρθει προς κύρωση η συνθήκη των Πρεσπών Αυτό τόνισε μιλώντας στο σταθμό μας το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας των ΑΝΕΛ Γιάννης Ζήκος Παράλληλα επανέλαβε την πρόταση του κ. Καμένου προς τον κ. Μητσοτάκη, να υπερψηφίσουν οι ΑΝΕΛ πρόταση μορφής και να πέσει η κυβέρνηση με μόνη προϋπόθεση ότι ως πρωθυπουργός θα καταργήσει τη συνθήκη των Πρεσπών και παράλληλα δεν θα διαπραγματευτεί κανένα όνομα με τη χρήση του όρου Μακεδονία (περισσότερα)

  (περισσότερα)

  Πείτε τη γνώμη σας!

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.