ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ τις Πρέσπες – Τι λέει για εθνότητα και γλώσσα

Συντάκτης:
 

Στο https://www.altsantiri.gr διαβάσαμε:

Έφθασε στην Αθήνα το βράδυ της Τετάρτης η ρηματική διακοίνωση που ενημερώνει για την ολοκλήρωση των εσωτερικών διαδικασιών στην ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο όσων προβλέπονται από τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως δήλωσαν διπλωματικές πηγές στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η ρηματική διακοίνωση ανοίγει τον δρόμο για να συνεχιστεί η διαδικασία στην Ελλάδα και θα ολοκληρωθεί με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων.

Μεταξύ άλλων η διακοίνωση αναφέρει ότι η σκοπιανή πλευρά εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει, ενώ προσθέτει πως ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες Συνταγματικές αλλαγές στις 11 Ιανουαρίου.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, στη ρηματική διακοίνωση υπάρχει μία συγκεκριμένη διευκρινιστική δήλωση:

Ο όρος «nationality» αναφέρεται αποκλειστικά στην ιθαγένεια και δεν προδικάζει το ζήτημα της εθνότητας των πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας. Η επίσημη γλώσσα έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ και ανήκει στην γλώσσα των νότιων σλαβικών γλωσσών. «Δεν έχει καμία σχέση με τη δική μας γλώσσα, με τη δική μας παράδοση», τόνισε.

...(περισσότερα)

share->share_count); ?>