ΕΠΕΖΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ Η ΜΕΙ – ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ με 19 ψήφους διαφορά – Εκλογές ζήτησε ο Κόρμπιν αυτή είναι…

Συντάκτης:
 

Στο https://thefaq.gr διαβάσαμε:

Με 306 ψήφους υπέρ και 325 κατά απορρίφθηκε η πρόταση μομφής που υπέβαλαν οι Εργατικοί κατά της βρετανικής κυβέρνησης μετά την απόρριψη της Συμφωνίας Αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε πως επιθυμεί να ξεκινήσει συνομιλίες με τους ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης από απόψε κιόλας για την μελλοντική πορεία προς το Brexit. Από την πλευρά του ο ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε συζήτηση με την πρωθυπουργό της Βρετανίας.

Νωρίτερα η Τερέζα Μέι κατά τη διάρκεια της ομιλίας της φάνηκε πεπεισμένη ότι η κυβέρνησή της θα λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου, μολονότι η Συμφωνία Αποχώρησης από την ΕΕ απορρίφθηκε χθες με συντριπτική πλειοψηφία από τους βουλευτές.

«Η προσφυγή στις κάλπες θα ήταν το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει η Βρετανία στην παρούσα στιγμή, καθώς αυτό θα σήμαινε ότι το Brexit θα καθυστερούσε», δήλωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι στην ομιλία της στη Βουλή των Κοινοτήτων, πριν από την ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής που κατέθεσαν οι Εργατικοί.

“Πιστεύω ότι (οι εκλογές) είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Θα βάθαιναν τον διχασμό την ώρα που χρειαζόμαστε ενότητα, θα έφερναν χάος ενώ χρειαζόμαστε απόλυτη βεβαιότητα και θα έφερναν καθυστέρηση ενώ πρέπει να προχωρήσουμε προς τα εμπρός”, τόνισε η πρωθυπουργός.

Ο Κόρμπιν ζήτησε εκλογές

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Κατά την ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων, πριν από την ψηφοφορία, ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, είχε επιτεθεί στην Τερέζα Μέι λέγοντας ότι είναι «επικεφαλής μιας "κυβέρνησης ζόμπι"».

Ζήτησε από την κυβέρνηση να προκηρύξει νέες βουλευτικές εκλογές, αφού απορρίφθηκε η Συμφωνία Αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με συντριπτική πλειοψηφία κατά την ψηφοφορία της Τρίτης στο Κοινοβούλιο.

«Αν μια κυβέρνηση δεν μπορεί να περάσει νόμους από το Κοινοβούλιο, πρέπει να προσφύγει στον λαό για να λάβει νέα εντολή», είπε.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή είναι μια κυβέρνηση ζόμπι», πρόσθεσε, εννοώντας ότι είναι ανίκανη και αδρανής.

Σύμφωνα με τον ηγέτη των Εργατικών, τόσο οι Συντηρητικοί όσο και οι Εργατικοί υποσχέθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο να βγάλουν τη Βρετανία από την Ε.Ε., αλλά πλέον μόνο μια νέα κυβέρνηση με καθαρή εντολή μπορεί να διαπραγματευθεί το Brexit.

...(περισσότερα)

share->share_count); ?>