ΚΟΜΟΤΗΝΗ: ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΙ εργαζόμενοι του Σισμανόγλειου

Συντάκτης:
Κατηγορία: Εργασία, Θράκη, Πολιτική Ετικέτες:
 

Την ετήσια εκδήλωσή τους πραγματοποίησαν με πολύ επιτυχία τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Διοίκηση, ιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό απόλαυσαν μια ξεχωριστή βραδιά με μουσική, χορό, ποτό, φαγητό και καλή παρέα. «Τα τελευταία χρόνια το Νοσοκομείο κόβει την πίτα του με όλα τα Τμήματα παρόντα, όλοι οι εργαζόμενοι μαζί» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Συλλόγου, ο κος Κοσμάς Φιλιππίδης μιλώντας με ικανοποίηση για τη συμμετοχή ολοένα και περισσότερων εργαζομένων, «αυτό», όπως λέει, «σημαίνει σύσφιξη σχέσεων κι αγάπη μεταξύ των συναδέλφων.»

«Μήπως σημαίνει και λυμένα προβλήματα»; Ρωτήσαμε τον κο Πρόεδρο για να σημειώσει πως αυτά πάντα υπάρχουν. «Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Ευελπιστούμε στο μέλλον τμήματα που είναι ενωμένα σήμερα, στο μέλλον να είναι αυτόνομα. Αυτό σημαίνει προσωπικό, γιατροί και νοσηλευτές» απάντησε ο κος Φιλιππίδης. 65 άτομα νοσηλευτές και 10 γιατροί που θα δώσουν την δυνατότητα να είναι αυτόνομες οι Κλινικές (Ωριλά, Ορθοπεδική, Χειρουργική, Νεφρολογική κ.α.)

«Είμαστε ο μόνος Νομός, το μόνο Νοσοκομείο, που στα χρόνια της κρίσης,ξεπέρασε την κρίση. Όλα είναι θέμα διοικήσεων των Υπουργείων και Διοικήσεων των Νοσοκομείων. Πιστεύω ότι το Νοσοκομείο μας έχει «Αστέρι». Σε τέσσερα- πέντε χρόνια το πολύ θα έχουμε ένα Νοσοκομείο κόσμημα από το ίδρυμα Νιάρχος» δηλώνει με ικανοποίηση και σημειώνει, άλλη μια θετική εξέλιξη, ότι δηλαδή θα λειτουργήσουν και τα καινούργια χειρουργεία στο Σισμανόγλειο, για τα οποία, πριν από δύο μέρες ήρθαν εκπρόσωποι από το Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης κι εξέφρασαν τον θαυμασμό τους. Την λειτουργία των νέων χειρουργείων θα εγκαινιάσει ο Υπουργός Υγείας  Ανδρέας Ξανθός στις 13 Φεβρουαρίου. «Τα χρήματα της ανακαίνισης προήλθαν από χρήματα δράσης ενταγμένης στο Interreg που υλοποιούμε από κοινού με την Βουλγαρία και έπρεπε το έργο να υλοποιηθεί» δηλώνει ο Πρόεδρος των εργαζομένων απαντώντας στο ερώτημα «γιατί καινούργια χειρουργεία, μια δαπανηρή επένδυση, για ένα νοσοκομείο, το οποίο σε 4 χρόνια  θα πάψει να λειτουργεί;»

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

«Η πόλη της Κομοτηνής στο θέμα του Νοσοκομείου έχει ευεργετηθεί από την Κυβέρνηση» δηλώνει ο κος Φιλιππίδης ετοιμάζοντας ήδη τα αιτήματα για τον νέο Υπουργό: μόνιμο προσωπικό, καλύτερες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό και καλύτερες συνθήκες νοσηλείας των ασθενών. «Οι ασθενείς πρέπει να έχουν την πρέπουσα αντιμετώπιση»σημειώνει αποκαλύπτοντας έτσι και τον στόχο της νέας χρονιάς.
Φώτο: Στιγμιότυπο από το χορό των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κομοτηνής ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • ...(περισσότερα: http://www.ert.gr)

    share->share_count); ?>