ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟ ΛΑΣΙΘΙ για σχολές του νέου Πανεπιστημίου

Συντάκτης:
 

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, θα ζητήσουν τις επόμενες μέρες οι Δήμαρχοι του Νομού Λασιθίου, μετά τα νέα δεδομένα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την μετατροπή του ΤΕΙ Κρήτης σε πανεπιστήμιο, και πριν την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου. Σκοπός να ζητήσουν την αναβάθμιση και ενίσχυση των σχολών που υπάρχουν στο Λασίθι.

Στην παραπάνω απόφαση κατέληξαν οι Δήμαρχοι του νομού, στην συνάντηση που είχαν με την αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, Πελαγία Πετράκη, το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανόλη Θραψανιώτη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους του νομού, εκπροσώπους κομμάτων και συλλογικών φορέων.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός, αναφερόμενος στο έλλειμμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Λασίθι αλλά και στην ανάγκη να εξασφαλιστεί η ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ των περιοχών του νομού, δήλωσε : «Είναι γνωστό ότι οι συζητήσεις σε επίπεδο υπουργείου για τον νέο σχεδιασμό του χάρτη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό, έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ η επιτροπή που συστήθηκε έχει προχωρήσει στην κατάθεση των προτάσεων της στον κ. Γαβρόγλου. Θα πρέπει αρχικά να γνωρίζουμε τι περιλαμβάνει η πρόταση της επιτροπής, για να ζητήσουμε στη συνέχεια συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και κατόπιν με τους τομεάρχες παιδείας των κομμάτων, ώστε να καθορίσουμε ένα σαφές διεκδικητικό πλαίσιο.
Παραμένουμε στην λογική της ανάπτυξης νέων σχολών στο Λασίθι και της ισόρροπης κατανομής τους, στα τρία αστικά κέντρα του νομού, ώστε να μην υπάρξουν διαφορές στον τρόπο με τον οποίο θεωρούμε ότι θα πρέπει ν’ αναπτύσσονται οι περιοχές».

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • ...(περισσότερα)

    share->share_count); ?>