ΚΟΜΟΤΗΝΗ: ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΕΑ με τα δικά της όνειρα

Συντάκτης:
Κατηγορία: Θράκη, Ψυχαγωγία Ετικέτες:
 

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Ο Μιχάλης Δανιήλ Βάμβακας ξεκίνησε το 1998 με μια μικρή παρέα φίλων την δημιουργία μιας κινηματογραφικής ερασιτεχνικής ομάδας στην Κομοτηνή. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει τα πρώτα είκοσι χρόνια με τη δημιουργία: video, trailer, αλλά και ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Κάπως έτσι έγινε η αρχή…

«Ξεκινήσαμε το 2014 να φτιάχνουμε κάτι μεγάλο σαν ομάδα, την ταινία «Εξύψωση» που έχει να κάνει με την παλιά και την καινούργια Κομοτηνή. Είναι λίγο μυθοπλαστικά όλα αυτά κι ακόμη τα δουλεύουμε» δηλώνει σήμερα ικανοποιημένος από τα μέχρι τώρα βήματα, αλλά και ενθουσιασμένος με τη συνέχεια.

Από πέρσι το Μάιο η ομάδα αυτή έκανε ένα διαφορετικό βήμα, όρισε γενικό υπεύθυνο της ομάδας τον Σπύρο Νταντανίδη, «ο οποίος», όπως λέει ο Μιχάλης Βαμβακάς « ήρθε να μας βάλει λίγο σε τάξη, ήμασταν λίγο της …αταξίας όλοι μας. Τώρα έχουμε μπει σε ένα πρόγραμμα σε μια ροή και συνεχίζει εκείνος για να βάλει την ομάδα σε μια δεύτερη εποχή.»

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Κοντά του στέκει χαμογελαστός κι αισιόδοξος όπως πάντα ο Σπύρος Νταντανίδης. «Το cinema είναι το πιο πολύπλοκο μέσο που έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος» λέει και σημειώνει μισοαστεία –μισοσοβαρά πως « Η Maik productions είναι μια ομάδα που υπάρχει στην Κομοτηνή σχεδόν από τότε που γεννήθηκα. Τη θυμάμαι από μικρός. Έχουμε συνεργαστεί ξανά με το Μιχάλη, όταν ήμουν 12 ετών. Όταν γύρισα από το Λονδίνο ήρθε ο Μιχάλης και μου πρότεινε να συνεργαστούμε. Θέλουμε να σκεφτόμαστε μεγάλα, δημιουργικά κι έντονα. Θέλω να βλέπω την πορεία μας επιθετικά να μεγαλώνει.» δηλώνει μην κρύβοντας κι αυτός τον ενθουσιασμό του.

Μια μεγάλη παρέα νέων δημιουργών σε μια μικρή πόλη. Μήπως αυτό είναι πρόβλημα; Ρωτήσαμε τον Μιχάλη Βαμβάκα . «Το ότι είναι μικρή πόλη είναι εύκολο και δύσκολο ταυτόχρονα. Είμαστε μικρή πόλη, υπάρχει ενδιαφέρον από όλους , θεατρικές ομάδες, καλλιτέχνες, ο καθένας μπορεί να βάλει το λιθαράκι του για να γίνει μια παραγωγή από το μηδέν, με μηδέν μπάτζετ, με την αλληλοβοήθεια» δηλώνει ο Μιχάλης και σπεύδει να σημειώσει ο Σπύρος «Όταν το αντικείμενο είναι δημιουργικό, οφείλουμε να συνεργαστούμε για να βγάλουμε κάτι. Όσο πιο ψηλά πας, όσες καλύτερες κι ομορφότερες παραγωγές παίρνεις ως παράδειγμα διαπιστώνεις ότι πάντα υπάρχει η ομόνοια, η συνεργασία, το οικογενειακό κλίμα, το οποίο ουσιαστικά προσδίδει τον αυθορμητισμό. Ένα κλίμα άνεσης, ομορφιάς, βλέπεις έτσι καλύτερα τον εαυτό σου.» Όσον αφορά στις δικές τους ευχές για την νέα χρονιά; Όμορφες, όπως και η παρέα που έχουν δημιουργήσει, «Φιλία, αγάπη, ομαδικότητα. Αγάπη πάντα.» εύχεται ο Μιχάλης και ο Σπύρος προσθέτει « Συνεργαστείτε, δουλέψτε κι όσοι έχετε ωραίες ιδέες ελάτε μαζί μας κι ας συμπορευτούμε.»
Φώτο: Στιγμιότυπα από την οικογενειακή ετήσια μάζωξη της ομάδας-Μιχάλης Βαμβακάς-Σπύρος Νταντανίδης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • ...(περισσότερα)

    share->share_count); ?>