ΡΕΘΥΜΝΟ: ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΕΝ επέτρεψαν τη διέλευση βαρέων μηχανημάτων για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών(audio)

Συντάκτης:
 

Μία ακόμα κινητοποίηση ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης στον επαρχιακό δρόμο Ρεθύμνου -Αγίας Γαλήνης στο ύψος της Παλέ. Εκεί είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι της περιοχής και μέλη του Συντονιστικού Ρεθύμνου κατά των Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, οι οποίοι εμπόδισαν την διέλευση βαρέων οχημάτων που επιχείρησαν να διασχίσουν το χωριό Μυξόρουμα για να φτάσουν στην Άρδακτο και να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες.

Στην περιοχή βρισκόταν από νωρίς το πρωί ισχυρή αστυνομική δύναμη και ο δήμαρχος της περιοχής ο οποίος είχε εγγράφως ενημερώσει τις αρχές για την επικινδυνότητα του δρόμου στο χωριό Μυξόρουμα, λόγω καθιζήσεων, τονίζοντας πως η διέλευση βαρέων οχημάτων θα δημιουργούσε επιπλέον προβλήματα. Οι συγκεντρωμένοι πολίτες που αντιδρούν ακολούθησαν τα μηχανήματα μέχρι το λιμάνι της Σούδας, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων μίλησε ο κάτοικος του χωριού Άδρακτος, Αλέξανδρος Παπαδάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι πολίτες που αντιδρούν, θέλουν την «Πράσινη Ανάπτυξη», αλλά όχι με τον τρόπο που κάποιοι προσπαθούν να την επιβάλλουν. «Αγωνιζόμαστε για τον τόπο μας, για τα σπίτια μας, για τις ζωές μας. Δεν έχουμε πού να πάμε», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν την εγκατάσταση ανεμογεννητριών πάνω από τα κεφάλια τους.
Όσον αφορά τις μορφές της αντίδρασης ο κ. Παπαδάκης ξεκαθάρισε ότι αυτές είναι ειρηνικές, προσθέτοντας ωστόσο ότι «χρησιμοποιούμε ειρηνικούς τρόπους γιατί μας προσεγγίζουν ειρηνικά μέχρι τώρα. Αν μας χτυπήσουν με γαρύφαλλα, θα τους χτυπήσουμε με τριαντάφυλλα. Αν είναι κάτι άλλο, θα βρούμε κι εμείς κάτι αντίστοιχο».
Το σημείο πάνω από τον Άρδακτο, όπου η"ΔΕΗ Ανανεώσιμες", σχεδιάζει να εγκαταστήσει τις ανεμογεννήτριες, είναι σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, περιοχή Natura, ενώ απειλείται και ο υδροφόρος ορίζοντας λόγω των υδροταμιευτήρων που πρόκειται να δημιουργηθούν.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Παπαδάκης:

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • ...(περισσότερα: http://www.ert.gr)

    share->share_count); ?>