ΜΠΛΟΚΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΣΕ ΚΙΒΩΤΙΑ ΑΠΟ τις ΗΠΑ – Για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας κάνει λόγο η αντιπολίτευση

Συντάκτης:
 

Στο https://www.altsantiri.gr διαβάσαμε:

Εντείνονται οι πιέσεις στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας να δεχθεί ανθρωπιστική βοήθεια από τις γειτονικές χώρες και ιδιαίτερα τις ΗΠΑ. Η εν λόγω βοήθεια αποστέλεται σε  συντονισμό με τον επίδοξο – αυτοανακυρηχθέντα πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό.

Σήμερα, Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο κατηγόρησε  την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο ότι «εμποδίζει» την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας που έστειλαν διάφορες χώρες».

«Ο λαός της Βενεζουέλας χρειάζεται απεγνωσμένα ανθρωπιστική βοήθεια, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες προσπαθούν να βοηθήσουν, αλλά ο βενεζουελανός στρατός υπό τον Μαδούρο εμποδίζει τη βοήθεια που φτάνει με φορτηγά και πλοία», τόνισε με tweet του ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας

Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε με αφορμή το μπλόκο που έστησε ο στρατός της χώρας σε γέφυρα κοντά στα σύνορα με την Κολομβία.

The Venezuelan people desperately need humanitarian aid. The U.S. & other countries are trying to help, but #Venezuela’s military under Maduro’s orders is blocking aid with trucks and shipping tankers. The Maduro regime must LET THE AID REACH THE STARVING PEOPLE. #EstamosUnidosVE pic.twitter.com/L4ysYJaM6H

— Secretary Pompeo (@SecPompeo) 6 Φεβρουαρίου 2019

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, στο Καράκας η Εθνοσυνέλευση, πρόεδρος της οποίας είναι ο Γκουαϊδό, ενέκρινε ένα στρατηγικό σχέδιο για τη διανομή τροφίμων και φαρμάκων από την Κολομβία και τη Βραζιλία, για το οποίο μάλιστα απείλησε ανοιχτά τον στρατό της χώρας. 

«Αν θέλουν να βοηθήσουν, ας άρουν το μπλόκο και τις κυρώσεις», απάντησε ο  πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα επιτρέψει να «ταπεινωθεί» η Βενεζουέλα με «ένα σόου ανθρωπιστικής βοήθειας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά κιβώτια που έγινε προσπάθεια να περάσουν στη χώρα  με αεροπλάνο νωρίτερα την Τετάρτη περιείχαν όπλα από τις ΗΠΑ. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα ο αποδέχτης τους, ωστόσο αμερικανοί επιτελείς, αλλά και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο στρατιωτικής παρέμβασης στη Βενεζουέλα, αν ο Μαδούρο επιμείνει και δεν παραδώσει την εξουσία.

✔19 fusiles
✔118 cargadores de fusil
✔4 porta fusil
✔3 miras para fusil
✔90 antenas de radio
✔6 teléfonos fueron hallados en el patio de almacenamiento del aeropuerto de Valencia los cuales ingresaron al país el #3Feb en el Air Bus N881YV procedente de Miami,EEUU #5Feb pic.twitter.com/5wnBFnxaFt

— GD Endes Palencia Ortiz (@PalenciaEndes) 5 Φεβρουαρίου 2019

...(περισσότερα)

share->share_count); ?>