ΑΘ. ΤΣΑΓΚΡΗΣ: ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ γρίπης -Η έγκαιρη θεραπεία σώζει ζωές (video)

Συντάκτης:
Κατηγορία: Εκπαίδευση, Ελλάδα, Υγεία Ετικέτες:
 

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

«Το ενδημικό κύμα κορυφώνεται συνήθως μέσα στο Φεβρουάριο, ωστόσο έχουμε εβδομάδες ακόμη μπροστά μας», τόνισε στην «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ, ο  καθηγητής Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιος Τσαγκρής.

«Το ενδημικό φαινόμενο είναι πολύ πιο έντονο από πέρυσι και κυριαρχεί πάλι το στέλεχος Η1Ν1 του ιού της γρίπης τύπου Α, που εμφανίστηκε το 2009 και το οποίο προκαλεί περισσότερες λοιμώξεις σε σχέση με τον τύπο Β που είχαμε άλλες χρονιές»,  ανέφερε ο καθηγητής.

«Αν γινόταν εμβόλιο σε όλους θα δημιουργούσαμε  ανοσιακό τείχος που θα μείωνε την εξάπλωση», ανέφερε ο καθηγητής και πρόσθεσε:

«Η εξέλιξη εξαρτάται και από τα μέτρα που έχουμε πάρει αλλά ρόλο παίζει και ο εμβολιασμός της τελευταίας στιγμής», τόνισε ο καθηγητής, υπενθυμίζοντας ότι από τον Δεκέμβριο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός στις  ευπαθείς ομάδες.

«Πολλά περιστατικά που καταλήγουν στη ΜΕΘ είναι επειδή άργησαν»

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

‘Οταν τα συμπτώματα επιμένουν ή επανέρχονται και συνοδεύονται από δύσπνοια και εξάντληση,  απαιτείται άμεσα θεραπεία, επεσήμανε ο κ. Τσαγκρής.

‘Οπως τόνισε, η συγκεκριμένη ενδημία αντιμετωπίζεται με ειδική θεραπεία που όσο «όσο πιο έγκαιρη είναι τόσο βοηθά στην ομαλή εξέλιξη της γρίπης».

Προληπτικά μπορεί να γίνει  αντιική χημειοπροφύλαξη, με ιατρική γνωμάτευση, ανέφερε ο καθηγητής.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • ...(περισσότερα)

    share->share_count); ?>