ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ & ΕΠΟ στα σχολεία

Συντάκτης:
 

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

«Πάσα στα θρανία» του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου έκαναν χθες  η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και ο Παναιτωλικός.

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, εκπονείται από την Ε.Π.Ο. και υλοποιείται σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς.

Στους μαθητές μίλησαν αναφορικά με το «ευ αγωνίζεσθαι» και τις άλλες ευγενείς αξίες του ποδοσφαίρου, ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ κ. Μπάμπης Ζελενίτσας και ο προπονητής του Παναιτωλικού και πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου κ.Τραϊανός Δέλλας.

Παραβρέθηκαν επίσης ο γενικός αρχηγός της ομάδας κ. Χρήστος Κουτσοσπύρος, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ κ. Χρήστος Στούμπος και οι ποδοσφαιριστές Αλέξανδρος Μαλής, Τάσος Τσοκάνης και Ενέα Μιχάι.

Μοιράστηκαν στους μαθητές σχολικά εγχειρίδια και μπλούζες με το λογότυπο του προγράμματος, στη σχολική μονάδα προσφέρθηκαν μπάλες για τις ανάγκες των ποδοσφαιρικών δράσεων και συμβολικά μια φανέλα της Εθνικής ομάδας, ενώ οι ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού υπέγραψαν αυτόγραφα στους μικρούς θαυμαστές τους.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υπολογίζει ότι το πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία» θα απευθυνθεί συνολικά σε περισσότερους από 6.500 μαθητές Δημοτικού έως τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους, θέτοντας ως πρωταρχικούς στόχους τη σωστή ποδοσφαιρική εκπαίδευση εντός κι εκτός σχολικού περιβάλλοντος, τη μετάδοση των ευγενών αξιών του ποδοσφαίρου και την αγαστή συνεργασία της Ομοσπονδίας με τους αρμόδιους φορείς και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας προς όφελος του παιχνιδιού και της κοινωνίας.

Επιπλέον σημεία του προγράμματος είναι η φιλοξενία μαθητών στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Εθνικών Ομάδων, η πρόσκλησή τους σε αγώνες των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων και η πρόβλεψη για μαθητικούς ποδοσφαιρικούς διαγωνισμούς, δίνοντας στους μικρούς φίλους του αθλήματος την ευκαιρία να διοχετεύσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και να αφήσουν με αυτόν τον τρόπο το αποτύπωμά τους στην ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας.

Ειρήνη Μαραγκού

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • ...(περισσότερα)

    share->share_count); ?>