ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ αυτοδιοικητική κίνηση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Συντάκτης:
 

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της Λάρισας να δώσουν το «παρών» την Τρίτη στις 12 Φεβρουαρίου, στις 18:00, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Μετροπόλ», απευθύνει με ανακοίνωση της η Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση αυτοδιοικητικής κίνησης στη Θεσσαλία.
Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση κάλεσμα στόχος της πρωτοβουλίας είναι «μια εναλλακτική πορεία απέναντι στις αντιδημοκρατικές νεοφιλελεύθερες, μνημονιακές πολιτικές στη Περιφέρεια Θεσσαλίας και να συγκροτήσουμε μια ευρεία, ενωτική και αγωνιστική περιφερειακή παράταξη.
Βρισκόμαστε ήδη στον ένατο χρόνο επιβολής των σκληρών νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, υλοποιώντας τις αποφάσεις της ευρωπαϊκής και διεθνούς επιτροπείας.
Η Αυτοδιοίκηση ως θεσμός, που επηρεάζει τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών, αποτελεί και αυτή θύμα της οκταετίας των μνημονιακών πολιτικών οι όποιες προβλέπεται να συνεχιστούν μέχρι το 2060.
Αρνούμαστε να αποδεχτούμε την κατάσταση που έχουν δημιουργήσει οι αλληλένδετοι πολιτικοί σχεδιασμοί, Καλλικράτης και μνημόνια και παλεύουμε να ανατραπεί. Διεκδικούμε την ανατροπή όλων αυτών στη βάση ενός εντελώς διαφορετικού άλλου αυτοδιοικητικού-πολιτικού σχεδίου. Αναζητούμε ένα ριζοσπαστικό σχέδιο που να επιδιώκει ρήξεις και ανατροπές στο υπάρχον θεσμικό και πολιτικό πλαίσιο. Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να εξυπηρετηθεί με το να επιδιώκουμε διαρκώς την οργανική σχέση μεταξύ των τοπικών σχημάτων-παρατάξεων μαζί με τις οργανωμένες συλλογικότητες και τα κινήματα που λειτουργούν εκτός των κρατικών θεσμών του δήμου και της περιφέρειας, με το να συντονιζόμαστε με τις λαϊκές κινητοποιήσεις αλλά και να τις προκαλούμε. Έτσι ώστε να οικοδομήσουμε στο σήμερα τους αναγκαίους κινηματικούς όρους αντίστασης στις γειτονιές απέναντι στις πολιτικές επιλογές της Αστικής Τάξης».

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • ...(περισσότερα)

  Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

  Στο http://www ert gr διαβάσαμε:

  Διαφημιστική καταχώρηση
  Διαφημιστική καταχώρηση

  Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της Λάρισας να δώσουν το «παρών» την Τρίτη στις 12 Φεβρουαρίου, στις 18:00, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Μετροπόλ», απευθύνει με ανακοίνωση της η Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση αυτοδιοικητικής κίνησης στη Θεσσαλία
  Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση κάλεσμα στόχος της πρωτοβουλίας είναι «μια εναλλακτική πορεία απέναντι στις αντιδημοκρατικές νεοφιλελεύθερες, μνημονιακές πολιτικές στη Περιφέρεια Θεσσαλίας και να συγκροτήσουμε μια ευρεία, ενωτική και αγωνιστική περιφερειακή παράταξη
  Βρισκόμαστε ήδη στον ένατο χρόνο επιβολής των σκληρών νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, υλοποιώντας τις αποφάσεις της ευρωπαϊκής και διεθνούς επιτροπείας Διεκδικούμε την ανατροπή όλων αυτών στη βάση ενός εντελώς διαφορετικού άλλου αυτοδιοικητικού-πολιτικού σχεδίου

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • (περισσότερα)

  ...(περισσότερα)

  share->share_count); ?>