ΕΩΣ 100 % ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ για τα κόκκινα δάνεια κυβέρνηση-τραπεζίτες μετά από παρέμβαση του Μαξίμου…

Συντάκτης:
Κατηγορία: Πολιτική
 

Σε θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση κυβερνητικής αντιπροσωπίας με εκπροσώπους των συστημικών τραπεζών για το θέμα των κόκκινων στεγαστικών δανείων. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που ερωτήθηκαν σχετικά η συνάντηση ήταν καλή και υπήρξε πρόοδος σε όλα τα επίμαχα σημεία αλλά και στο πλαίσιο αντιμετώπισης του θέματος.

Χαρακτηριστικό της αισιοδοξίας που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ότι εκφραζόταν η άποψη πως απομένουν μόνον «τεχνικές λεπτομέρειες» για να καταλήξουν οι εμπλεκόμενες πλευρές σε τελική συμφωνία.

«Απομένουν λεπτομέρειες για να υπάρξει συμφωνία» σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι οποίες απέφυγαν όμως να δώσουν ποσοτικά στοιχεία για τα χαρακτηριστικά της συμφωνίας (ύψος αξίας προστασίας πρώτης κατοικίας κατά κύριο λόγο).

«Μέχρι τέλος της εβδομάδας θα βγουν όλες οι λεπτομέρειες» τονιζόταν αρμοδίως.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες οι τράπεζες αποδέχονται τη δεσμευτικότητα της όποιας συμφωνίας. Σύμφωνα με πληροφοριες που μετέδωσε η ΕΡΤ η κυβέρνηση αναζητά το μοντέλο εκείνο που αφενός θα παράσχει προστασία στη λαϊκή κατοικία από πλειστηριασμούς, αφετέρου θα προστατευτούν κι οι τράπεζες ώστε να μη χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις, η κυβέρνηση αναζητεί ένα μοντέλο που θα ενσωματώνει αρχικά ένα «κούρεμα» του στεγαστικού δανείου και ακολούθως την κάλυψη του 1/3 του ποσού από το κράτος και των 2/3 από τον δανειολήπτη, αλλά το οποίο θα φτάνει να καλύπτει το κράτος έως και το 100% του ποσού σε περιπτώσεις αποδεδειγμένα αδύναμων να αποπληρώσουν δάνεια, δανειοληπτων…Η συνάντηση θα επαναληφθεί τις επόμενες ημέρες.

Στη σύσκεψη μετείχαν ακόμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.

Με πληροφορές από documentonews.gr και efsyn.gr

...(περισσότερα: https://thefaq.gr)

share->share_count); ?>