ΛΑΚΩΝΙΑ : ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Π.Υ. Γυθείου στα σχολεία

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου Πύραρχος Κων/νος Καστρής ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στην ενημέρωση μαθητών σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα πυροπροστασίας, με τα δύο πρώτα Λύκεια που εξασφάλισαν διαθέσιμο χρόνο για την επίσκεψή.

Τα Λύκεια αυτά ήταν το ΕΠΑΛ Γυθείου στις Αιγιές και το Λύκειο Σκάλας του Δήμου Ευρώτα, όπου οι μαθητές ενημερώθηκαν για την πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών, το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος στην αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών, παροχής βοήθειας και γενικά γνωριμίας και ευαισθητοποίησης με το πυροσβεστικό έργο.

Η δράση αυτή αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τους Εθελοντικούς Πυροσβεστικούς Σταθμούς Μυρτιάς και Πετρίνας και το πρόγραμμα περιελάμβανε:

α) ενημέρωση μαθητών με οπτικοακουστικό υλικό εντός αίθουσας.

β) Ενημέρωση για τον Εθελοντισμό στο Πυροσβεστικό Σώμα,

γ) Επαγγελματικό Προσανατολισμό αναφορικά με τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας,

δ)ξενάγηση των μαθητών σχετικά μα τα εργαλεία και υλικά των Πυροσβεστικών Οχημάτων και

ε) κατάσβεση πυρκαγιάς με χρήση φορητού πυροσβεστήρα.

Η συμμετοχή των μαθητών στην ενημέρωση τους από την Υπηρεσία ήταν εντυπωσιακή και οι ερωτήσεις καθώς και οι αφηγήσεις περιστατικών είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Οι μαθητές των σχολικών συγκροτημάτων έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κάνοντας ερωτήσεις και αναπτύσσοντας συζητήσεις με τους πυροσβέστες που επιβεβαίωναν την διάθεσή τους να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και γνώσεις για το πυροσβεστικό έργο.

Η Υπηρεσία μας συνεχίζει την δράση αυτή με το Γυμνάσιο και Λύκειο Κροκεών, και το Γυμνάσιο Σκάλας τις επόμενες ημέρες.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • (περισσότερα)

    Πείτε τη γνώμη σας!

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.