ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 300-400 ευρώ στους φοιτητές πρότεινε ο Μπουτάρης

Στο https://www.altsantiri.gr διαβάσαμε:

Ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης οι φοιτητές να πληρώνουν τέλος εγγραφής 400 ευρώ στα πανεπιστήμια.

Όπως είπε, στη Θεσσαλονίκη σπουδάζουν σήμερα 150.000 σπουδαστές, οι οποίοι αφήνουν στην πόλη 100 εκ. τον μήνα.

«Αφήνουν ένα τρένο χρήματα. Πώς είναι δυνατόν να μην έχει λόγο για τα πανεπιστήμια ο δήμος» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Να μπει τέλος εγγραφής 300-400 ευρώ. Το τζάμπα είναι κατάρα. Αυτά να κοιτάξει ο κ. Γαβρόγλου και όχι να υποβαθμίζει τα πανεπιστήμια όπως έκανε με το Διεθνές».

Όπως διευκρίνισε από το τέλος εγγραφής των φοιτητών θα εξαιρούνται ειδικές κατηγορίες όπως άποροι, πολύτεκνοι και αριστούχοι.

Παράλληλα, επιτέθηκε εκ νέου στον υπουργείο Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, με αφορμή την συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου με ΤΕΙ της Βόρειας Ελλάδας.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα εκπαίδευσης που τρέχει ο δήμος «Study ion Thessaloniki» και προσκαλεί φοιτητές από πόλεις του εξωτερικού να σπουδάσουν στην πόλη, είπε: «Το Διεθνές πανεπιστήμιο είχε αποκτήσει “ένα status”. Έρχονταν φοιτητές από το εξωτερικό για να σπουδάσουν. Τώρα τι θα τους λέμε; Μάθετε πρώτα ελληνικά δύο χρόνια και μετά ξεκινήστε να σπουδάζετε; Μέχρι και η Πρίστινα έχει Διεθνές πανεπιστήμιο. Πού είναι η φροντίδα σας για τα πανεπιστήμια κ. Γαβρόγλου; Ο δήμαρχος έχει και πάρα έχει λόγο για τα πανεπιστήμια» κατέληξε.

(περισσότερα)

Πείτε τη γνώμη σας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.