Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ Ζάκυνθο για απόφαση Λ.Γιαννάτου

Με σύνθημα: «Δημοκρατική συμμετοχή-αποτελεσματικότητα-διαφάνεια» και με τον συνδυασμό «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ», διεκδικεί τον Δήμο Ζακύνθου, ο δικηγόρος Λευτέρης Γιαννάτος, δημοσιοποιώντας τα ονόματα 82 συμπολιτών μας, που στηρίζουν τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

Στην σχετική ανακοίνωση, όλων όσοι, στη φάση αυτή, στηρίζουν τον κ.Γιαννάτο, ως υποψήφιο Δήμαρχο Ζακύνθου, αναφέρονται τα εξής:
«Ζώντας σε ένα ευλογημένο τόπο, νιώθουμε κατάπληξη και οργή, για το τεράστιο χάσμα ανάμεσα στις δυνατότητες για μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη για όλους του ζακυνθινούς και στην καθημερινή πραγματικότητα που βιώνουμε σαν πολίτες. Για την ανισορροπία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος στις οικονομικές δραστηριότητες, απόρροια της λογικής τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους και την φύση.
Εάν αποτελεί κοινό τόπο η διαπίστωση, ότι η λειτουργία του δήμου μας αποτελεί βασικό αίτιο αυτού του προβλήματος, με καθοριστική σε αυτό ευθύνη της παρούσης δημοτικής αρχής στο σύνολο της. Αποτελεί εξίσου επιτακτικό αίτημα να μετατραπεί ο δήμος σε βασικό παράγοντα επίλυσης του.
Απαιτείται να ανατάξουμε τις χρόνιες και παγιωμένες παθογένειες που έχουν εγγραφεί στο λειτουργικό DNA της αυτοδιοίκησης στον τόπο μας. Και αυτό αφορά πρόσωπα και πολιτικές.
Καθίσταται επιτακτική ανάγκη να συγκρουστούμε με δομημένα συμφέροντα και πρακτικές, που αντιλαμβάνονται τη Ζάκυνθο κάτι περίπου σαν ιδιωτικοποιημένο φέουδο τους.
Θέλουμε ένα δήμο θεσμό δημοκρατικής συμμετοχής, μακριά από πελατειακές σχέσεις, διαπλοκή και διαφθορά.
Θέλουμε ένα δήμο αποτελεσματικό,με σύγχρονο και επιχειρησιακά λειτουργικό οργανισμό, με την μέγιστη αξιοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί, ψηφιακή διακίνηση εγγράφων και ψηφιακή υπογραφή), με την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων (ΠΔΕ, Φιλόδημος Ι-ΙΙ, Ευρωπαϊκοί πόροι) με την έγκαιρη και συστηματική προετοιμασία μελετών και προτάσεων.
Θέλουμε ένα δήμο με διαφανή και αξιόπιστη οικονομική λειτουργία,με το οριστικό κλείσιμο προς όφελος του δήμου και με απόδοση δικαιοσύνης τεράστιων οικονομικών σκανδάλων του παρελθόντος (παράνομα δάνεια, εταιρείες υπό εκκαθάριση, ληξιπρόθεσμες οφειλές και παράνομες πληρωμές μέσω διαταγών πληρωμής που αποτελούν προϊόν πλαστογραφίας !!), με οργανωμένη και αποτελεσματική νομική υπηρεσία.
Ένας δήμος με αυτά τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες μπορεί να αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό για μια δίκαιη, βιώσιμη και ισορροπημένη ανάπτυξη της Ζακύνθου.
Για τους λόγους αυτούς, με στόχο να πετύχουμε την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ, με βάση το τρίπτυχο δημοκρατική συμμετοχή-αποτελεσματικότητα-διαφάνεια, οι κατωτέρω πολίτες του νησιού μας στηρίζουμε ως υποψήφιο δήμαρχο Ζακύνθου το δικηγόρο, πρώην νομικό σύμβουλο του τότε Δήμου Ζακυνθίων (κατά τη διετία 2001-2002) και πρώην Αντιπρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων Νήσων Λευτέρη Γιαννάτο».

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
 • (περισσότερα: http://www.ert.gr)

  Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

  Με σύνθημα: «Δημοκρατική συμμετοχή-αποτελεσματικότητα-διαφάνεια» και με τον συνδυασμό «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ», διεκδικεί τον Δήμο Ζακύνθου, ο δικηγόρος Λευτέρης Γιαννάτος, δημοσιοποιώντας τα ονόματα 82 συμπολιτών μας, που στηρίζουν τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα

  Στην σχετική ανακοίνωση, όλων όσοι, στη φάση αυτή, στηρίζουν τον κ.Γιαννάτο, ως υποψήφιο Δήμαρχο Ζακύνθου, αναφέρονται τα εξής:
  «Ζώντας σε ένα ευλογημένο τόπο, νιώθουμε κατάπληξη και οργή, για το τεράστιο χάσμα ανάμεσα στις δυνατότητες για μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη για όλους του ζακυνθινούς και στην καθημερινή πραγματικότητα που βιώνουμε σαν πολίτες Για την ανισορροπία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος στις οικονομικές δραστηριότητες, απόρροια της λογικής τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους και την φύση
  Εάν αποτελεί κοινό τόπο η διαπίστωση, ότι η λειτουργία του δήμου μας αποτελεί βασικό αίτιο αυτού του προβλήματος, με καθοριστική σε αυτό ευθύνη της παρούσης δημοτικής αρχής στο σύνολο της Αποτελεί εξίσου επιτακτικό αίτημα να μετατραπεί ο δήμος σε βασικό παράγοντα επίλυσης του
  Απαιτείται να ανατάξουμε τις χρόνιες και παγιωμένες παθογένειες που έχουν εγγραφεί στο λειτουργικό DNA της αυτοδιοίκησης στον τόπο μας Και αυτό αφορά πρόσωπα και πολιτικές
  Καθίσταται επιτακτική ανάγκη να συγκρουστούμε με δομημένα συμφέροντα και πρακτικές, που αντιλαμβάνονται τη Ζάκυνθο κάτι περίπου σαν ιδιωτικοποιημένο φέουδο τους
  Θέλουμε ένα δήμο θεσμό δημοκρατικής συμμετοχής, μακριά από πελατειακές σχέσεις, διαπλοκή και διαφθορά
  Θέλουμε ένα δήμο αποτελεσματικό,με σύγχρονο και επιχειρησιακά λειτουργικό οργανισμό, με την μέγιστη αξιοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί, ψηφιακή διακίνηση εγγράφων και ψηφιακή υπογραφή), με την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων (ΠΔΕ, Φιλόδημος Ι-ΙΙ, Ευρωπαϊκοί πόροι) με την έγκαιρη και συστηματική προετοιμασία μελετών και προτάσεων
  Θέλουμε ένα δήμο με διαφανή και αξιόπιστη οικονομική λειτουργία,με το οριστικό κλείσιμο προς όφελος του δήμου και με απόδοση δικαιοσύνης τεράστιων οικονομικών σκανδάλων του παρελθόντος (παράνομα δάνεια, εταιρείες υπό εκκαθάριση, ληξιπρόθεσμες οφειλές και παράνομες…(περισσότερα)

  Πείτε τη γνώμη σας!

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.