ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο πρόεδρος της ΝΔ,  Κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε μια δήλωση που πέρασε στα ψιλά, στο φόρουμ των Δελφών, αφού παραδέχτηκε ότι θα σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών!

«Το 70% των Ελλήνων πιστεύουν ότι είναι κακή συμφωνία. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το όνομα, όταν προέκυψε το θέμα, ο κ. Τσίπρας δεν έβαλε τη ΝΔ στον διάλογο και ξαφνικά κατέληξε σε μία συμφωνία που καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε δεχθεί, καθώς περιλαμβάνει μακεδονική γλώσσα και εθνότητα. … Κανείς δεν εξήγησε γιατί δεν έχουν την εθνικότητα της Βόρειας Μακεδονίας. … Η κυβέρνηση δεν σεβάστηκε τις ευαισθησίες των Μακεδόνων, όποιον διαφωνεί του λένε ότι είναι φασίστας ή ακροδεξιός. … Με τη Συμφωνία είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Θέλω συμφωνία άλλα όχι μία συμφωνία που θα αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα, και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αποσταθεροποίησης από τα αισθήματα που κυριαρχούν στην Βόρειο Ελλάδα. … Δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη προστασία των εμπορικών σημάτων των εταιριών».

Όσο για το τι θα κάνει αν γίνει πρωθυπουργός, απάντησε: «Είναι μία επικυρωμένη συμφωνία και θα την σεβαστώ, αν υπάρχουν περιθώρια να την βελτιώσω προς όφελος της χώρας μου θα τα εκμεταλλευτώ. … Επίσης η Ελλάδα επιφυλάσσεται όλων των συμφερόντων της αναφορικά με την πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ».

Κύριε Μητσοτάκη πρόκειται για μια συμφωνία η οποία θα αλλάξει τον χάρτη των Βαλκανίων και της Ελλάδας. Όχι μόνο δεν πρέπει να την σεβαστείτε, αλλά θα πρέπει να είχατε ήδη προχωρήσει σε κινήσεις που θα έθεταν εμπόδια στην κύρωσή της από το Ελληνικό κοινοβούλιο. Όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε…

Μητσοτάκης: Θα βάλω τέλος στα κοινωνικά βοηθήματα

Παράλληλα, ούτε λίγο ούτε πολύ, με τη δημόσια παρέμβασή του από τους Δελφούς προανήγγειλε το τέλος του κοινωνικού μερίσματος, του χριστουγεννιάτικου μποναμά-ανάσα που λαμβάνουν τα τελευταία χρόνια οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι!

«Οι φορολογικές περικοπές είναι απαραίτητες. Εμείς θα ξεκινήσουμε με μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και, με δεδομένο ότι ο Προϋπολογισμός έχει υπεραποδόσεις, αντί να δώσουμε χριστουγεννιάτικα δώρα, θα ελαφρύνουμε τη μεσαία τάξη» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε συζήτηση που είχε με τον δημοσιογράφο Πίτερ Σπίγκελ στο 4ο φόρουμ των Δελφών.

Και μπορεί, πράγματι, η μείωση των φόρων και η στήριξη της μεσαίας τάξης να είναι απαραίτητες πρωτοβουλίες, σίγουρα όμως δεν μπορεί να γίνουν σε βάρος μιας ευρείας κοινωνικής τάξης συμπολιτών μας, που στερείται ακόμα και τα βασικά.

(περισσότερα: https://dominonews.gr)

Πείτε τη γνώμη σας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.