5 ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ στον Δήμο Σερρών

Με στόχο την εξοικείωση των δημοτών στις ποδηλατικές διαδρομές θα εγκατασταθούν πέντε σταθμοί κοινόχρηστων ποδηλάτων στον Δήμο Σερρών.

«Με στόχο την εξοικείωση των δημοτών με το ποδήλατο και τις ποδηλατικές διαδρομές, τη μείωση της χρήσης ΙΧ, την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος, ο Δήμος Σερρών θα εγκαταστήσει και θα λειτουργήσει σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων, προϋπολογισμού 103.316,80ευρώ.»

Το σύστημα που θα εγκατασταθεί, διευκρίνισε ο κ. Αγγελίδης, περιλαμβάνει πέντε σταθμούς κοινόχρηστων ποδηλάτων στα εξής σημεία: στην Πλατεία Ελευθερίας, στο κεντρικό πάρκο, στο ΤΕΙ, στην αρχή της οδού Εξοχών και στο τέρμα της οδού Εξοχών.

Μέσω του συστήματος αυτού κοινοχρήστων ποδηλάτων, σημειώνει ο δήμαρχος Σερρών πέραν των πλεονεκτημάτων που αναφέρθηκαν στην αρχή, θα είναι επίσης εύκολη η πρόσβαση για τους επισκέπτες σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος, όπως το κεντρικό πάρκο και η κοιλάδα και θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινούνται μέσα στην πόλη με ποδήλατα που θα μπορούν να παραλαμβάνουν δωρεάν από πέντε συνολικά σταθμούς.

Ο αντιδήμαρχος έργων Γκότσης Ηλίας αναφερόμενος στο ιστορικό ένταξης και χρηματοδότησης του έργου «εγκατάσταση σταθμών κοινόχρηστων ποδηλάτων», είπε τα εξής:

«Στις 05 Ιουλίου 2017 ο Δήμος Σερρών εγκρίθηκε στο πρόγραμμα της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020».

Με την 416/2018 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών ο Δήμος Σερρών υπέβαλλε πρόταση για να υλοποιηθεί το έργο «εγκατάσταση σταθμών κοινόχρηστων ποδηλάτων»μέσω του προγράμματος της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Στις 05 Νοεμβρίου 2018 το έργο»εγκατάσταση σταθμών κοινόχρηστων ποδηλάτων»εντάχθηκε με προϋπολογισμό 103,316,80 ευρώ στον άξονα προτεραιότητας»Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς» στα πλαίσια της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρική Μακεδονία 2014-2020″.

(περισσότερα: https://dominonews.gr)

Πείτε τη γνώμη σας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.