ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ τον Οργανισμό και το Δ.Σ του νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

«H αυτονόμηση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου επιλύθηκε. Ο νόμος που προέβλεπε την συγχώνευση διοικητικά των δυο νοσοκομείων το σχετικό άρθρο καταργήθηκε. Από εδώ και στο εξής πρέπει να βγουν οι υπουργικές αποφάσεις για τον Οργανισμό και των δυο νοσοκομείων ξεχωριστά και πρέπει να διορισθεί το Δ.Σ και ο διοικητής για το νοσοκομείο,» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο διοικητής του νοσοκομείου Εβρου Δημήτρης Αδαμίδης, με αφορμή την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου της αυτονόμησης του νοσοκομείου και την επαναφορά του σε καθεστώς οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας.

Αναφερόμενος στις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού που υπάρχουν στο νοσοκομείο, ( Παθολόγος, ακτινολόγος, Ορθοπεδικός, Μαιευτήρας,) ο κ. Αδαμίδης εκτίμησε πως αυτές θα καλυφθούν με προκηρύξεις θέσεων που αναμένεται να γίνουν μέσα στο 2019 και θα αφορά 1.500 γιατρούς για 120 νοσοκομεία.

Όπως εξήγησε ο κ. Αδαμίδης «το τελευταίο εξάμηνο 22 γιατροί του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης παρείχαν υπηρεσίες στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Όμως μετά την αυτονόμηση του νοσοκομείου αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί καθώς ο διοικητής δεν θα έχει το δικαίωμα να δίνει εντολή σε ένα γιατρό από την Αλεξανδρούπολη να μετακινείται στο Διδυμότειχο. Αυτό θα γίνεται μόνο με απόφαση της 4ης ΥΠΕ.,» είπε.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • (περισσότερα)

    Πείτε τη γνώμη σας!

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.