ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΞΩ από το νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Κάνοντας αναλυτική αναφορά (διαβάστε το πλήρες κείμενο) στα προβλήματα στο χώρο της υγείας στις δυτικές περιοχές της Αθήνας, ο Δήμος Χαϊδαρίου, καλεί σε κινητοποίηση με συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ»  την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 10.30πμ, για την υπεράσπιση της υγείας του λαού της Δυτικής Αθήνας».

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση: «Όλοι στον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών, για διεκδίκηση υψηλού επιπέδου δημόσια και δωρεάν υγεία.
Να οργανωθούμε στα σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές. Έτσι θα είναι αποτελεσματικός ο αγώνας.
Να αγωνιστούμε ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους και την πολιτική της Ε.Ε και των κυβερνήσεων που τους υπηρετεί. Για πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία.
Η υπεράσπιση της υγείας του λαού είναι προτεραιότητα -Απαιτούμε:

-Να ξαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο Λοιμωδών πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο.
-Να ενισχυθεί με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το ΑΤΤΙΚΟΝ και να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση.
-Να μην προχωρήσει η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση που οδηγεί στο κλείσιμο του Δαφνιού και του Δρομοκαιτείου.
-Να δημιουργηθούν δημόσια Κέντρα Υγείας, σε όλους τους δήμους στελεχωμένα με γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων, που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο., με βασικό προσανατολισμό την Πρόληψη. Με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, διαγνωστικά εργαστήρια, οδοντιατρεία, φυσικοθεραπευτήρια, φαρμακεία.
-Μονάδες ΠΦΥ που να διασυνδέονται με την οικογένεια, τα σχολεία και τις σχολές, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τους τόπους δουλειάς, τους τόπους άθλησης, τα γηροκομεία.
-Μόνιμη θέση γιατρού και νοσηλευτή στα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, τις βιομηχανικές ζώνες.
-Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.
-Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους χωρίς καμιά προϋπόθεση σε όλους τους ανασφάλιστους, άνεργους και τα μέλη της οικογένειας τους

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • (περισσότερα)

    Πείτε τη γνώμη σας!

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.