ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ… ΕΛΛΗΝΙΚΟ – Ο ΔΗΜΟΣ Αθηναίων έχασε 276 μοτοσικλέτες αλλά πλήρωνε τα τέλη κυκλοφορίας

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε δέκα αλλά… 276 μηχανάκια, δίκυκλα και τρίκυκλα έχει χάσει ο δήμος Αθηναίων από τα γκαράζ του από το 2005 έως σήμερα.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το ethnos.gr, την καταμέτρηση των… απολεσθέντων πραγματοποίησε ειδική επιτροπή που συστάθηκε στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας με αντικείμενο «την απόσυρση ή διάθεση οχημάτων».

Το ακόμη χειρότερο που διαπίστωσε αυτή η τριμελής επιτροπή είναι ότι όλα αυτά τα οχήματα, που αγοράστηκαν ως εργαλεία δουλειάς και πληρώθηκαν με χρήματα των δημοτών σε εποχές ανάπτυξης και «ανάπτυξης», «σύμφωνα με τα αρχεία της Τροχαίας Αθηνών και του υπουργείου Συγκοινωνιών φαίνονται ως ενεργά, με αποτέλεσμα να χρεώνεται ο δήμος με τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας τους». Το θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας και το ζητούμενο είναι μάλιστα ακριβώς αυτό.

Να αποφασισθεί η διαγραφή όλων αυτών των 276 οχημάτων από τον στόλο του δήμου ώστε να σταματήσει η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, που συνέχισαν να καταβάλλονται επί 14 χρόνια σαν να περίσσευαν χρήματα για την ενίσχυση του κρατικού προϋπολογισμού. Στο εισηγητικό που συνοδεύει το συγκεκριμένο θέμα περιγράφονται διάφορα διαδικαστικά και ο χαμένος στόλος δίκυκλων του Δήμου Αθηναίων με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες:

-Ανάμεσα στα 276 οχήματα, υπάρχουν 10 δίκυκλα με ημερομηνία πρώτης άδειας κυκλοφορίας το 1980.

–Πάνω από τα μισά, δηλαδή 141 δίκυκλα, είχαν πρωτοκυκλοφορήσει πριν από το 1989.

Νέα στοιχεία για τον θάνατο του 30χρονου δικηγόρου στα Τουρκοβούνια – Είχε μιλήσει με φίλο του πριν την εξαφάνιση

Η γυναίκα που ήταν μέσα στη Marfin ξεσπά: Ήμουν μέσα όταν καιγόταν, είναι ανεπίτρεπτο αν ξέχασε ο Κυρίτσης τι έγινε

«Πρωτοφανής η απόφαση για το 21χρονο μοντέλο» – Πώς οι ένορκοι έφτασαν στην αθώωσή της

Ανεβαίνει η θερμοκρασία αλλά συνεχίζονται οι βροχές – Πού χρειάζεστε ομπρέλα

-Υπάρχουν όμως και 12 που κυκλοφόρησαν μετά το 2000, μέχρι και το 2005.

–Χαμένα είναι και 10 τρίκυκλα Piaggio τα οποία είχαν αποκτηθεί το 1995.

-Στις μάρκες των χαμένων δικύκλων κυριαρχεί εμφανώς η ιταλική Piaggio, με 155 δίκυκλα και τρίκυκλα. Καταγράφονται χωριστά 30 μηχανάκια Vespa, αν και ως τύπος δικύκλου κατασκευάζεται επίσης από την Piaggio. Σε μεγάλη απόσταση, αλλά με ισχυρή παρουσία, είναι τα 65 δίκυκλα Yamaha και ακολουθούν 20 Honda, 3 ανατολικογερμανικές Jawa, 2 Peugeot και μόλις 1 Suzuki.

Στην εισήγηση δεν εξηγείται πώς χάθηκαν αυτά τα μηχανάκια, ούτε και σε τι ποσό φθάνουν τα τέλη κυκλοφορίας που μπορεί να πληρώθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Τα τρία μέλη της επιτροπής, οι αντιδήμαρχοι Γ. Μπρούλιας και Α. Βαρελάς και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μηχανολογικού Δ. Ψύλλος, περιγράφουν τα ευρήματα της έρευνας ως εξής:

(ethnos.gr)

(περισσότερα: https://www.altsantiri.gr)

Πείτε τη γνώμη σας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.