ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ συλλαλητήριο

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς-Ιθάκης (ΕΚΚΙ) συμπαρίσταται στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιούν από κοινού η ΕΛΜΕ-ΚΙ και ο Σύλλογος Δασκάλων-Νηπιαγωγών του νομού, σήμερα Πέμπτη 14 Μάρτη στις 11.30 έξω από την Αντιπεριφέρεια.

«Εδώ και τώρα να σταματήσει η αντιεκπαιδευτική επίθεση.
Διεκδικούμε:
Να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης όλων των σεισμόπληκτων σχολείων σε όλο το νομό και ιδιαίτερα στην Παλική (Γυμνάσιο Ληξουρίου και Αγίας Θέκλης, 2ο Δημοτικό Ληξουρίου) με βάση το νέο αντισεισμικό κανονισμό.
Ασφαλείς και σύγχρονες σχολικές υποδομές για όλα τα σχολεία του νομού και να γίνουν οι επισκευές και οι απαραίτητοι ουσιαστικοί (όχι μόνο εποπτικοί) έλεγχοι από την ΚΤΥΠ ΑΕ και να εκπονηθούν σχέδια αντιμετώπισης των προβλημάτων. Να γίνει η συγκοινωνιακή μελέτη για το συγκρότημα στο Φαραώ πριν θρηνήσουμε θύματα.
Να αρχίσουν οι διαδικασίες ανέγερσης των πέντε νέων σχολικών συγκροτημάτων στο νομό, (ΓΕΛ Ληξουρίου, 2ο Γυμνάσιο και 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, Γυμνάσιο Λύκειο Πάστρας, Γυμνάσιο Λύκειο Μεσοβουνίων).
Να μην υπάρξει περαιτέρω υποβάθμιση των σχολείων, να μην μπει λουκέτο στα δυσπρόσιτα, να επαναχαρακτηριστούν όσα καταργήθηκαν πρόσφατα (Μεσοβούνια, Σκάλα, Αγιά Θέκλη), καθώς και παλαιότερα (Πάστρα). Να καλυφθούν, έστω και τώρα, τα κενά που υπάρχουν. Να γίνει δεκτή η κοινή πρόταση των υπηρεσιακών συμβουλίων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας (ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ), για τη μοριοδότηση και τον χαρακτηρισμό των σχολείων, που επηρεάζει τους όρους συγκρότησης των τμημάτων (αριθμό μαθητών κλπ.). Να συνεχίσει να ισχύει η διπλή μοριοδότηση στα δυσπρόσιτα και να μην καταργηθεί εκείνη που με κόπο και ιδρώτα κατέγραψαν όσοι υπηρετήσαν, μέχρι σήμερα, σε αυτά.
Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία. Εδώ και τώρα 30 χιλιάδες μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών. Καμιά απόλυση συναδέλφου.
Κατάργηση του νόμου 3848 και όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί σε ένα διαρκές κυνήγι προσόντων για τους διορισμούς. Το πτυχίο να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία.
Να μην περάσει ο νέος νόμος έκτρωμα για το νέο Λύκειο.
Να μην υπάρξουν περικοπές τμημάτων των ΕΠΑΛ καθώς και καταργήσεις – συγχωνεύσεις ολόκληρων τομέων και ειδικοτήτων. Να κατασκευαστεί νέο μηχανουργείο στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου και να γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο ΕΠΑΛ Αροστολίου (κατασκευή νέων τουαλετών και Πολυχώρου, αντιπυρική προστασία, αθλητικές εγκαταστάσεις, κτιριακές επισκευές κ.α.
Συνάδελφοι να μη λείψει κανείς.Τα ζητήματα της εκπαίδευσης μας αφορούν όλους και κυρίως τα παιδιά μας.Στηρίζουμε το πλαίσιο αιτημάτων της σχολικής κοινότητας .Ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες των παιδιών μας», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, το ΕΚΚΙ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ (εξωτερική)

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • (περισσότερα: http://www.ert.gr)

    Πείτε τη γνώμη σας!

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.