ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ – Έκλεισαν τους δρόμους με συνθήματα για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Στο https://www.altsantiri.gr διαβάσαμε:

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου το κέντρο της Αθήνας πλημμύρισε με πάνω από 140 (όπως λένε οι ίδιοι οι διοργανωτές) δημοσιουπαλληλικές ενώσεις και ομοσπονδίες.

Με κεντρικό αίτημα «Άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης-Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή, όπου τριμελής αντιπροσωπεία κατέθεσε ψήφισμα στο προεδρείο του Σώματος, καταγγέλλοντας «την κυβέρνηση σχετικά με τη στάση για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων».

Παράλληλα, σωματεία και ομοσπονδίες του Δημοσίου προχώρησαν σε στάσεις εργασίας από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους: «Στις 12 Φλεβάρη πάνω από 140 συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημοσίου πραγματοποίησαν ένα μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο προς τη Βουλή και απαίτησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση την “άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων».

«Έσβησε» ο αντιστασιακός Αλέκος Μιχαλόπουλος

Κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στο κέντρο της Αθήνας – Κατέθεσαν λουλούδια στον… δρομέα του Βαρώτσου

Στη «φάκα» κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων – Βρέθηκαν πάνω από 20.000 πακέτα

Στο πρωτοδικείο η αγωγή Σαμαρά κατά της ΟΙΕΛΕ για την αντιγραφή του γιου του – Διεκδικεί 100.000 ευρώ

«Αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων κατέθεσε σε όλα τα κόμματα, πλην της ναζιστικής ΧΑ, το παρακάτω αίτημα σε συνδυασμό με την κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας: “Το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου, απαλείφεται από το άρθρο 103 και το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Εφεξής, κατοχυρώνεται διά του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων» προσθέτουν τα σωματεία και οι ομοσπονδίες.

Ακόμη, τονίζουν: «Σε κάθε περίπτωση, η σημαντική αυτή συσπείρωση Ομοσπονδιών και Σωματείων του Δημοσίου για το δικαίωμα όλων στη σταθερή και μόνιμη δουλειά αποτελεί μια καλή βάση για την παραπέρα συνέχιση του αγώνα. Όλοι αυτοί που εχθρεύονται το αυτονόητο δικαίωμά μας στη μόνιμη δουλειά να ξέρουν καλά ότι δεν “θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί“». «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με συγκεκριμένα βήματα και πρωτοβουλίες μέχρι την τελική δικαίωση, μέχρι την τελική νίκη» καταλήγουν.

(περισσότερα)

Πείτε τη γνώμη σας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.