ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Πολιτισμό και τον Τουρισμό

Έντεκα νέα έργα προϋπολογισμού 2,8 εκ. ευρώ για την ανάπτυξη από φορείς του Δημόσιου Τομέα ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους τομείς του Πολιτισμού και του Τουρισμού εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη 2014-2020 με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη.
Στόχος της ένταξης των νέων έργων η βελτίωση των λειτουργιών του Δημόσιου και ευρύτερου Δημόσιου Τομέα μέσω της εφαρμογής ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών που επηρεάζουν την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Το Ε.Π. «Κρήτη 2014-2020» χρηματοδοτεί 11 νέα έργα με συνολικό προϋπολογισμό 2.800.000 ευρώ. Δύο από τα έντεκα έργα, εντάσσονται στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της πόλης των Χανίων.
Μεταξύ των έργων αυτών είναι και ψηφιακές δράσεις και εφαρμογές που αφορούν την Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το Ανάκτορο της Κνωσού και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Μεσαράς.
Τα έργα θα υλοποιήσουν οι Δήμοι Ηρακλείου, Χανίων και Ρεθύμνου, οι Εφορείες Αρχαιοτήτων Χανίων και Ηρακλείου, το Ίδρυμα Ελευθέριος Βενιζέλος, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, καθώς και η Εφορία Νεωτέρων Μνημείων.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • (περισσότερα: http://www.ert.gr)

    Πείτε τη γνώμη σας!

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.