ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΟ Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σχολικού Μπάσκετ

Συντάκτης:
Κατηγορία: Αθλητικά, Κόσμος
 

Με την συμμετοχή 800 αθλητών και αθλητριών από 31 χώρες του κόσμου, ξεκινά σήμερα στο Ηράκλειο το 25ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σχολικού Μπάσκετ.
Οι αγώνες θα διαρκέσουν μέχρι τις 20 Απριλίου και συνδιοργανώνονται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου, σε συνεργασία με την ΕΚΑΣΚ, και τους δήμους Αρχανών-Αστερουσίων και Χερσονήσου. Στην σημαντικότητα των αγώνων που θα προβάλλουν την Κρήτη σε ολόκληρο τον κόσμο, αναφέρθηκαν χθες οι διοργανωτές, στη διάρκεια παρουσίασης των αγώνων, στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.
«Μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση, διεθνούς εμβέλειας, που θα στρέψει τα φώτα του παγκόσμιου αθλητισμού στο νησί μας, καθώς το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης αποτελεί μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις στον χώρο του σχολικού αθλητισμού. Με τη συμμετοχή νέων αθλητών από όλον τον κόσμο, η συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση αναβαθμίζει την Κρήτη στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη«επιχτύπησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Ένα αθλητικό μαθητικό γεγονός με διεθνή εμβέλεια χαρακτήρισε τους αγώνες ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης και πρόσθεσε«το Ηράκλειο και η Κρήτη αποτελούν τα τελευταία χρόνια αθλητικό προορισμό».
Την άριστη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, γυμναστών και εθελοντών που όπως είπε διασφαλίζει την επιτυχία των αγώνων εξέφρασε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων Γιώργος Τερζάκης και κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει τη διοργάνωση.
«Η Κρήτη, το Ηράκλειο, είναι αθλητικός προορισμός, πρόκειται για μια γιορτή του σχολικού αθλητισμού. Αποδεικνύουμε για άλλη μια φορά ότι με την καλή συνεργασία Περιφέρειας, Δήμων, αθλητικών φορέων μπορούμε και υλοποιούμε υς στόχους» τόνισε ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς.
«Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στη , διεθνή αθλητική διοργάνωση. Ο Δήμος μας, καλωσορίζει για το σημαντικό αθλητικό γεγονός τους εκατοντάδες μαθητές που θα φιλοξενηθούν στις άρτιες ξενοδοχειακές υποδομές που διαθέτει η Χερσόνησος», ανέφερε ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης.
«Με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενούμε στη Κρήτη τους διεθνείς σχολικούς αγώνες καλαθοσφαίρισης. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην διοργάνωση, συγχαρητήρια στην οργανωτική επιτροπή για την σημαντική δουλειά που έχει κάνει», επιχτύπησε ο δήμαρχος Αρχανών- Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης.
Η μασκότ των αγώνων
Ο μυθικός γρύπας που σχεδίασε η εικαστικός Άννα Χιλιετζάκη θα είναι η μασκότ των αγώνων.

Η Τελετή Έναρξης θα γίνει μεθαύριο Σάββατο, στις 7 το απόγευμα, στο Κλειστό Γήπεδο των Δύο Αορακίων, ενώ η Ημέρα των Εθνών θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, στις 4 το απόγευμα, στην πλατεία Ίδης, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

share->share_count); ?>