ΓΕΜΙΣΕ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΕΣ ΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ: ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ παρέλαση της ομογένειας για το Greek Day (video)

Συντάκτης:
Κατηγορία: Ελλάδα, ΗΠΑ, Κόσμος Ετικέτες:
 

Toυλάχιστον επιβλητική μπορεί να χαρακτηριστεί η παρέλαση που πραγματοποίησε η ομογένεια της Νέας Υόρκη στην μεγαλούπολη της Αμερικής, με αφορμή τη μέρα της απελευθέρωσης, την Κυριακή 14 Απριλίου.
Η εν λόγω παρέλαση είναι η μεγαλύτερη εορτή για τους Έλληνες του εξωτερικού και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων. Φέτος, στην παρέλαση της 5ης Λεωφόρου, συμμετείχαν περισσότεροι από 100 οργανισμοί, με 45 άρματα και 11 φιλαρμονικές, ενώ πρώτοι παρέλασαν οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς.
Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο γενικός πρόξενος, κ.Κωνσταντίνος Κούτρας, ενώ τελετάρχης ήταν ο ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζορτζ Μάρκους.
«Σήμερα, τιμούμε τις θυσίες ενός Έθνους που χάραξε τον δρόμο στον Αγώνα κατά της Τυραννίας, υψώνοντας πρώτο από όλα τα άλλα έθνη της περιοχής το λάβαρο της Ελευθερίας. Μη λησμονάτε. Στην κιβωτό του Έθνους μας, μπήκαν χέρι- χέρι η χριστιανική πίστη, η περηφάνια και η αξιοσύνη. Την Κιβωτό αυτή την φέρουμε όλοι μέσα μας, είτε εδώ, είτε στην Ελλάδα, είτε στην Κύπρο», τόνισε ο δρ. Κούτρας.
The Evzones! 2019 New York City Greek Independence Day Parade! 🇬🇷🇨🇾 #Evzones #NYC #GreekIndependenceDayParade #Greece #Cyprus #Philotimo #Freedom #Integrity #Dignity pic..com/s1XCznD9dH
— Marios C Sfantos Esq (@mcsfantos) 14 Απριλίου 2019

Αναφερόμενος στη συμμετοχή των Αμερικανών φιλελλήνων στην Επανάσταση του 1821, είπε πως ο ελληνικός αγώνας ήταν ταυτόσημος με τον Αγώνα για την Ελευθερία.
«Εξ ου και πιστεύω ότι οι διμερείς δεσμοί Ελλάδος -ΗΠΑ είναι άρρηκτοι. Είναι δεσμοί ανθεκτικοί γιατί οι πρώτοι Αμερικανοί φιλέλληνες φρόντισαν να τους διαποτίσουν με το απόσταγμα της Δικαιοσύνης και της Ελευθερίας».
Στη φετινή παρέλαση κυριάρχησαν τα συνθήματα και οι αναφορές στη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, καθώς γιορτάστηκε και η εκατοστή επέτειος μνήμης της.
THE NEW YORK CITY GREEK INDEPENDENCE DAY PARADE @ TODAY APRIL 14TH, 2019https://t.co/UFBCLpmlbT https://t.co/o75frvbK3x
— SANDY CHRISTODOULAKH (@chiotisa47) 14 Απριλίου 2019

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Greek Day Parade 🇺🇸🇬🇷: New York, NY. pic..com/JoHMVyN1xg
— Marcus Adamson (@MarcusAdamson3) 15 Απριλίου 2019

share->share_count); ?>