ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΝΑΡΞΗ ΓΙΑ ΤΟ Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Μπασκετ

Συντάκτης:
 

Με αναβίωση δρώμενων της Μινωικής εποχής και του έπους του Ερωτόκριτου και παρουσία χιλιάδων θεατών πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στα Δύο Αοράκια η τελετή έναρξης του 25ου Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης. Στο Πρωτάθλημα, που θα διαρκέσει ως τις 20 Απριλίου, συμμετέχουν 800 παιδιά από 31 χώρες.
Η έναρξη του Πρωταθλήματος έγινε στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου, σε πανηγυρικό κλίμα, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, των εκπροσώπων της Περιφερειακής εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργου Τερζάκη και Μανώλη Καρτσωνάκη, και της εκπροσώπου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού Julia Boyanova.
Στους χαιρετισμούς τους, τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, τόνισαν ότι η μεταξύ τους καλή συνεργασία, αλλά και η ευρύτερη συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, έχει οδηγήσει το Ηράκλειο και την Κρήτη στο να αναλαμβάνουν πλέον με συχνότητα και να φέρνουν εις πέρας με απόλυτη επιτυχία αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις παγκόσμιας εμβέλειας.
Την βεβαιότητα ότι «από την Κρήτη θα λάμψει για ακόμα μια φορά σε όλον τον κόσμο το φως του ανθρωπισμού, της ευγενούς άμιλλας, της συναδέλφωσης των λαών» εξέφρασε ο Σταύρος Αρναουτάκης. Από την πλευρά του ο Βασίλης Λαμπρινός ανέφερε ότι «το Ηράκλειο έχει γίνει αθλητική πρωτεύουσα της ελληνικής περιφέρειας όχι μόνο χάρις στις: εξαιρετικές πράγματι: εγκαταστάσεις που διαθέτει αλλά πρωτίστως χάρις στο ανθρώπινο δυναμικό του».

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

share->share_count); ?>