ΚΕΡΚΥΡΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ διαφωνούν με τις εξορύξεις πετρελαίου

Συντάκτης:
 

Συνάντηση πραγματοποιούν σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου στις 19.00 στον δεύτερο όροφο του Εργατικού Κέντρου οι πολίτες που διαφωνούν με τις εξορύξεις πετρελαίου στο Ιόνιο και την Ήπειρο. Όπως ανακοινώνουν οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται τακτικά και είναι ανοικτές προς κάθε πολίτη με αγνό ενδιαφέρον και αγωνία για το ζήτημα.
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ
Λαμβάνοντας την πρωτοβουλία της κινητοποίησης των Κερκυραίων ενάντια στα σχέδια εξορύξεων πετρελαίου στο Ιόνιο Πέλαγος η ‘Πρωτοβουλία Κέρκυρας ενάντια στις εξορύξεις- Fossil Free Corfu’ καλεί τους Κερκυραίους πολίτες που αγαπούν τον τόπο τους, με όλη τη φύση και την ιστορία του και που ενδιαφέρονται για το μέλλον του να συμμετάσχουν στις ανοικτές συναντήσεις της με σκοπό τη δράση και κινητοποίηση ενάντια στα σχέδια εξορύξεων πετρελαίου.
Η ομάδα ‘Fossil Free Corfu’ είναι ανεξάρτητη από πολιτικά κόμματα και άλλους φορείς. Συντάσσεται με τον δίκαιο αγώνα των πολιτών σε διάφορα μέρη της δυτικής Ελλάδας ενάντια στις εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου. Για αυτό και συνυπογράφει το ακόλουθο/συνημμένο κείμενο-κάλεσμα για την πορεία στα Γιάννενα στις 11 Μαΐου που και δημοσιεύουμε ως πρώτο κείμενο θέσεων. Η ομάδα θα διατηρεί τη δική της φωνή και ανεξαρτησία για να διατυπώνει η ίδια τα αιτήματα, τις θέσεις και τη στρατηγική της.
Το όνομα ‘Fossil Free’ προέρχεται από τις αντίστοιχες οργανωμένες εκστρατείες στο εξωτερικό που συχνά καταφέρνουν να ακυρώσουν σχέδια εξορύξεων, κατασκευής αγωγών ορυκτών καυσίμων και πετυχαίνουν την αποεπένδυση από τις εταιρίες ορυκτών καυσίμων. Συνδεόμαστε έτσι εξαρχής με το πιο δυναμικό διεθνές κίνημα της εποχής μας. Ανακοινώνουμε έτσι και την έναρξη του δικού μας αγώνα με απόλυτη πίστη στην ορθότητα και στην αναγκαιότητα του σκοπού μας. Για ενημέρωση και επικοινωνία μπορείτε να απευθύνεστε στη σελίδα μας στο : https://www..com/fossilfreeCorfu/

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

share->share_count); ?>