ΚΕΡΚΥΡΑ: ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ του Περιφερειακού συμβουλίου

Συντάκτης:
 

Το θέμα της εξόρυξης υδρογονανθράκων στο Ιόνιο απασχόλησε τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην Κεφαλονιά, εξαιτίας της παράστασης διαμαρτυρίας κατοίκων. Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για τις εξορύξεις και τους φόβους τους για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, τη σεισμικότητα, τον τουρισμό και την αλιεία.
Ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος στην τοποθέτησή του τόνισε ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι η μόνη που έθεσε αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις στην έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και οι οποίοι έγιναν δεκτοί στο σύνολό τους. Μάλιστα ενημέρωσε ότι συστάθηκε ήδη το Περιφερειακό Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο, που είχε απαιτήσει η Περιφέρεια να δημιουργηθεί και στο οποίο θα συμμετέχουν ειδικοί επιστήμονες που θα ελέγχουν την πιστή τήρηση των περιβαλλοντικών όρων.
http://www.ert.gr/wp-content/uploads/2019/04/2019-04-15-ΜΩΡΑΙΤΗΣ-ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΑΘΡΑΚΕΣ.mp3
Επίσης το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την ολοκλήρωση του έργου του Τουριστικού Καταφυγίου στην Σπηλιά Κέρκυρας, με προϋπολογισμό 9,7 εκ. ευρώ, έργο που είχε μείνει ημιτελές. Το έργο θα περιλαμβάνει επέκταση του προσήνεμου μώλου του καταφυγίου κατά 160μ., κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων, υποδομές για την εξυπηρέτηση των σκαφών (υδροδότηση, σταθμό συλλογής λυμάτων σκαφών, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, εξοπλισμό τηλεφωνοδότησης σκαφών, σταθμό συλλογής ελαιωδών καταλοίπων σκαφών, σταθμό καυσίμων και μέσα πρόληψης και καταπολέμησης της ρύπανσης), διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, ανακαίνιση αποκατάσταση εκδοτηρίων.
Οι μελέτες ολοκληρώθηκαν από τον ΟΛΚΕ, που είχε την ευθύνη και συμπεριλαμβάνονται στο MASTER PLAN του λιμανιού αλλά καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα δημοπράτησης έργων τέτοιου προϋπολογισμού, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αναλαμβάνει την υλοποίηση της ολοκλήρωσης του Τουριστικού Καταφυγίου Σπηλιάς.
http://www.ert.gr/wp-content/uploads/2019/04/2019-04-15-ΜΩΡΑΙΤΗΣ-ΚΑΦΕΓΥΑΛΙ.mp3
Επίσης στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το οικόπεδο των Αδελφάτων (5 στρ) στο Τεμπλόνι.
http://www.ert.gr/wp-content/uploads/2019/04/2019-04-15-ΜΩΡΑΙΤΗΣ-τεμπλόνι-.mp3

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

share->share_count); ?>