ΧΑΝΙΑ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ για την υποστολή της Ελληνικής σημαίας

Συντάκτης:
Κατηγορία: Ελλάδα, Κόσμος Ετικέτες:
 

Ποινή 10 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλλε σήμερα το Μονομελές Πλημμελιοδικείο Χανίων στους δύο 23χρονους Γερμανούς στρατιωτικούς, που το μεσημέρι της Κυριακής υπέστειλαν την Ελληνική σημαία από ύψωμα σε αρχαιολογικό χώρο στον Σταυρό Ακρωτηρίου και ύψωσαν τη Γερμανική.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Το δικαστήριο δεν πείσθηκε από τη δικαιολογία των κατηγορουμένων ότι επρόκειτο για μια πράξη «απερισκεψίας», ενώ οι ίδιοι υποστήριξαν ότι στη Γερμανία συνηθίζεται όταν κάνουν ορειβασία και πατάνε μία κορυφή να τοποθετούν τη σημαία τους.
Να υπενθυμίσουμε, ότι τους δράστες εντόπισε ομάδα ορειβατών η οποία και ενημέρωσε την Αστυνομία, με αποτέλεσμα τη σύλληψή τους.
Να τονίσουμε επίσης, ότι μετά την υποστολή της Ελληνικής σημαίας, οι 23χρονοι την πέταξαν στο βραχώδες έδαφος και τη σκέπασαν με πέτρες.
Οι Γερμανοί στρατιωτικοί που υπηρετούν στο ΝΑΤΟ στην 115 Πτέρυγα Μάχης, κρίθηκαν ένοχοι για την κατηγορία της προσβολής δημοσίων συμβόλων κατά συναυτουργία.
Οι δύο νεαροί θα επιτρέψουν άμεσα στη χώρα τους, όπου και θα απολογηθούν εκ νέου και θα δεχθούν τις επιπτώσεις που θα υποστούν μετά από την καταδίκη τους από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

share->share_count); ?>