ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ την πυρκαγιά που μαίνεται στην Παναγία των Παρισίων

Συντάκτης:
Κατηγορία: Κόσμος, Πολιτική
 

Συγκλονισμένος ο πολιτικός κόσμος στέλνει τα μηνύματά του, για την καταστροφική πυρκαγιά που μαίνεται στην Παναγία των Παρισίων.
Αλέξης Τσίπρας
«Η καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων μaς θλίβει βαθιά. Δεν αποτελεί μόνο εθνική καταστροφή για τη Γαλλία, αλλά και για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Εμανουέλ Μακρόν,είμαστε στο πλευρό σας» αναφέρει σε ανάρτησή του στο ο πρωθυπουργός.
Η καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων μάς θλίβει βαθιά. Δεν αποτελεί μόνο εθνική καταστροφή για τη Γαλλία, αλλά και για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. @emmanuelMacron, είμαστε στο πλευρό σας.
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) 15 Απριλίου 2019

Κυριάκος Μητσοτάκης
«Οι εικόνες της Παναγίας των Παρισίων στις φλόγες είναι απολύτως αποκαρδιωτικό να τις βλέπεις. Η Παναγία των Παρισίων είναι ένα ιστορικό και θρησκευτικό αξιοθέατο του Παρισιού, της Γαλλίας και της Ευρώπης. Όλες μας οι σκέψεις και οι προσευχές είναι απόψε με τον γαλλικό λαό», έγραψε στα αγγλικά στο ο πρόεδρος της ΝΔ.
The images of #NotreDame in flames are absolutely heartbreaking to watch. Notre-Dame is a historical and religious landmark of Paris, of France and of Europe. All our thoughts and prayers are with the French people tonight.
— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) 15 Απριλίου 2019

Φώφη Γεννηματά
«Ανείπωτη θλίψη προκαλεί σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στο γαλλικό λαό, σε όλους μας, η καταστροφή που υπέστη η Παναγία των Παρισίων», έγραψε στο η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, επισημαίνοντας πως «χάνεται ένα μνημείο μοναδικής τέχνης, αρχιτεκτονικής, γλυπτικής και ζωγραφικής, σύμβολο για τον παγκόσμιο πολιτισμό, συνδεδεμένο με εξαιρετικά σημαντικές στιγμές της γαλλικής και της ευρωπαϊκής ιστορίας».
Παράλληλα, τόνισε ότι η ζημιά για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά είναι ανυπολόγιστη. «Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη αγωνία τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι γαλλικές δυνάμεις προκειμένου να περιορίσουν την καταστροφή. Ευχόμαστε η φωτιά να ελεγχθεί και η απώλεια για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό να είναι η μικρότερη δυνατή», σημείωσε.
(1/3) Ανείπωτη θλίψη προκαλεί σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στο γαλλικό λαό, σε όλους μας, η καταστροφή που υπέστη η Παναγία των Παρισίων. Ένα μνημείο μοναδικής τέχνης, αρχιτεκτονικής, γλυπτικής & ζωγραφικής, σύμβολο για τον παγκόσμιο πολιτισμό, συνδεδεμένο με εξαιρετικά pic..com/5QjRQsxbyU
— Fofi Gennimata (@FofiGennimata) 15 Απριλίου 2019

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

(2/3) σημαντικές στιγμές της γαλλικής και της ευρωπαϊκής ιστορίας χάνεται. Η ζημιά για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά είναι ανυπολόγιστη. Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη αγωνία τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι γαλλικές δυνάμεις προκειμένου να περιορίσουν την καταστροφή.
— Fofi Gennimata (@FofiGennimata) 15 Απριλίου 2019

(3/3) Ευχόμαστε η φωτιά να ελεγχθεί και η απώλεια για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό να είναι η μικρότερη δυνατή.
— Fofi Gennimata (@FofiGennimata) 15 Απριλίου 2019

share->share_count); ?>