ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Η ΝΔ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Όνειρο η επαναφορά της ατζέντας του ΔΝΤ για τα εργασιακά

Συντάκτης:
Κατηγορία: Εργασία, Πολιτική Ετικέτες:
 

Σε μία καυστική ανακοίνωση με αφορμή τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με διανομείς εστίασης, σε ταβέρνα στο Μοσχάτο, προχώρησε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Μάλιστα δε δίστασε να χαρακτηρίσει ως «μετά Χριστόν προφήτη» τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα το υπουργείο τονίζει ότι «αν η Νέα Δημοκρατία είχε γεννηθεί χθες, τότε ο κ. Μητσοτάκης θα χαρακτηριζόταν στην καλύτερη περίπτωση ως μετά Χριστόν προφήτης. Κι αυτό γιατί η συνάντησή του έγινε τη χρονική στιγμή που το υπουργείο Εργασίας έχει ήδη δημοσιοποιήσει τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί στη Βουλή για την προστασία των διανομέων».
Σύμφωνα με το υπουργείο, η ρύθμισή του, «όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί», περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα εξής συγκεκριμένα μέτρα:

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

«Οι ρυθμίσεις αυτές είναι αποτέλεσμα ουσιαστικών συναντήσεων των εκπροσώπων εργαζομένων και εργοδοτών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και όχι επικοινωνιακών τρικ» δηλώνει το υπουργείο, που θεωρεί πως «δυστυχώς, ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ούτε στο ελάχιστο μετά Χριστόν προφήτης, αλλά Φαρισαίος».
Μάλιστα το υπουργείο τονίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία κυβέρνησε τη χώρα και διέλυσε την αγορά εργασίας, δίνοντας άλλοθι στην παραβατικότητα στους χώρους δουλειάς και εκτινάσσοντας την ανεργία» και πως «τα πεπραγμένα της Ν.Δ. ως κυβέρνησης στα ζητήματα των εργασιακών και η ατζέντα α λα Κουρτς που έχει τηρήσει ως αντιπολίτευση δεν μπορούν ούτε στο ελάχιστο να κρυφτούν με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα».
«Είναι φανερό στον ελληνικό λαό πως δύο εκ διαμέτρου αντίθετα σχέδια για την εργασία εκφράζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό της προστασίας των εργαζομένων, της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας, της αύξησης του κατώτατου μισθού και της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων που έχει γίνει πράξη από την κυβέρνηση, και αυτό της επαναφοράς της ατζέντας του ΔΝΤ για τα εργασιακά που ονειρεύεται η αξιωματική αντιπολίτευση» καταλήγει το υπουργείο Εργασίας.

share->share_count); ?>