ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ διαμορφώνονται με την Ελλάδα, σημείωσε ο Ζάεφ

Συντάκτης:
 

Συνάντηση με την επιχειρηματική κοινότητα της Γευγελής είχε σήμερα Πέμπτη (18/4) ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ που σημείωσε ότι τα πρώτα άμεσα και θετικά αποτελέσματα από την νέα φιλία με την Ελλάδα θα γίνουν ορατά ακριβώς εκεί, στη Γευγελή και με τη συμβολή της επιχειρηματικής κοινότητας θα πρέπει να πολλαπλασιαστούν.
«Οι δυνατότητες που διαμορφώνονται με την Ελλάδα, ιδιαίτερα γι’ αυτή την περιοχή, αλλά πιστεύω και για όλη τη χώρα, θα πρέπει να αξιοποιηθούν για την αύξηση του εμπορίου, της παραγωγής, της προώθησης των προϊόντων στην Ελλάδα, για νέες επενδύσεις από την Ελλάδα στη Βόρεια Μακεδονία, για κοινές επενδύσεις και άλλες πολλές δυνατότητες που διαμορφώνονται», ανέφερε ο Ζάεφ.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι στη συνάντηση του πρωθυπουργού της χώρας με τοπικούς επιχειρηματίες της Γευγελή, «έγινε λόγος και για την πιθανή επαναχορήγηση κονδυλίων από την Ελλάδα, που συνολικά ανέρχονται στα περίπου 200 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 80-90 περίπου εκ. ευρώ διατίθενται για την Βόρεια Μακεδονία, ένα εργαλείο που χρησιμοποιούσε η Ελλάδα μέχρι το 2005 (Μέσω του Ελληνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων: ΕΣΟΑΒ) και το οποίο τώρα θα επαναλειτουργήσει: και πάνω σ’ αυτό εργάζονται οι δημόσιες υπηρεσίες των δύο χωρών».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας και αρμόδιος για οικονομικά ζητήματα, Κότσο Ανγκιούσεφ που συνόδευε τον Ζάεφ κατά την επίσκεψή του στην Γευγελή, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πόλη αυτή την ερχόμενη περίοδο, θα έχει πολλαπλά οφέλη από την φιλία που εγκαθιδρύθηκε με την Ελλάδα, λόγω και της εγγύτητάς της με την πλέον αναπτυγμένη χώρα της περιοχής.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

share->share_count); ?>