ΣΕ Β+ ΑΠΟ Β ΜΕ ΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ο οίκος R&I

Συντάκτης:
Κατηγορία: Ελλάδα, Οικονομία, Πολιτική Ετικέτες:
 

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία δίνει ο ιαπωνικός οίκος αξιολόγησης R&I (Rating and Investment Information) που ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα ότι προχωρά στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε Β+ από Β, με θετικές προοπτικές.
Αναλυτικότερα, ο οίκος σε σχετική του έκθεση αναφέρει ότι η ελληνική οικονομία πιθανόν να παραμείνει σε σταθερή τροχιά, με τα πρωτογενή πλεονάσματα να διατηρούνται και το ποσοστό κρατικού χρέους να αναμένεται να μειωθεί το 2019 και στη συνέχεια.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Όπως σημειώνει η R&I, η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει σταθερά το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα και το Eurogroup συμφώνησε να προσφέρει στην Ελλάδα τον πρώτο κύκλο των μέτρων ελάφρυνσης χρέους. Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση έχει μεγάλα χρηματοδοτικά αποθέματα αλλά και δεδομένης της βελτίωσης του χρηματοδοτικού περιβάλλοντος, έχει βελτιωθεί η βιωσιμότητα χρέους της χώρας.
Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν έως τον Οκτώβριο του 2019, σημειώνεται στην έκθεση. Η R&I θα αναβαθμίσει την αξιολόγηση εάν επιβεβαιώσει ότι η νέα κυβέρνηση διατηρεί τη δημοσιονομική πειθαρχία και συνεχίζει την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος.

share->share_count); ?>