ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Π. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ: ΑΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙ Ο κόσμος την κλασσική μουσική, θα του αρέσει σίγουρα

Συντάκτης:
Κατηγορία: Θράκη, Πολιτισμός Ετικέτες:
 

«Ήταν μας χαρά να βρεθούμε σήμερα εδώ. Παίξανε και οι μουσικοί κι εγώ με χαρά και ιδιαίτερο πάθος και όρεξη παρά την κούραση του ταξιδιού, το χαρήκαμε όλοι και ελπίζουμε αυτό να πέρασε και στο κοινό» δήλωσε μετά το τέλος της συναυλίας της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στην Κομοτηνή ο Παναγιώτης Διαμαντής που είχε την μουσική διεύθυνση. Ιδρωμένος από την προσπάθεια, αλλά ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα κρατώντας μια ανθοδέσμη λουλούδια στην αγκαλιά του με ικανοποίηση άκουγε τα θετικά σχόλια των θεατών.
«Ο μαέστρος δεν είναι τίποτα παραπάνω παρά ένας εκ των μουσικών. Δεν κρατάει όργανο απλά είναι υπεύθυνος για τις εντολές της Ορχήστρας που ορχήστρα δεν υπακούει επειδή ο μαέστρος είναι ο Κέρβερος , απλά είναι λογικό ότι όπως σε μια κοινωνία χρειάζεται κάποιοι να ηγηθούν, ώστε να λειτουργήσουν κάποια πράγματα, το ίδιο και ο μαέστρος» μας είπε λίγα λεπτά μετά το τέλος της εξαιρετικής του εμφάνισης.
«Ήταν όνειρο ζωής για σας γι αυτό και οι εξαιρετικές σπουδές που κάνατε;{{» τον ρωτήσαμε, «Ναι, ήταν. Οι σπουδές είναι προϋπόθεση στο να αρχίσεις, από εκεί και πέρα η αγάπη, η δουλειά και η εμπειρία είναι αυτό που θα μετρήσει στο μέλλον» απάντησε για να μας διαβεβαιώσει πως βλέπει θετικά την παρουσία του ξανά στην Κομοτηνή «Με μας χαρά θα ξανάρθουμε, αν έχουμε πρόσκληση γιατί όχι; Το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής είναι ένας πολύ όμορφος χώρος, εξαιρετικός, αντάξιος των Μεγάρων των οποίων υπάρχουν στη χώρα μας» είπε.
για την μοναδική Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της χώρας σημείωσε πως τα μέλη της είναι μετριόφρονες μουσικοί, «δεν υπερίπτανται, δεν αναδεικνύουν περισσότερο τον εαυτό τους και το σύνολο ως υπερηφάνεια ή εγωισμό , αλλά κάνουν σιωπηλά πολύ σημαντική δουλειά.»}}
Τέλος, για το κοινό που έχει στην χώρα μας η κλασσική μουσική ο κος Διαμαντής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι: {{» ο κόσμος δεν έχει καταλάβει περί τίνος πρόκειται, αν το γνωρίσει , τότε πιστεύω ότι θα του αρέσει και θα ακολουθήσει το σημερινό παράδειγμα.»}}
Φώτο:Παναγιώτης Διαμαντής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

share->share_count); ?>