ΚΑΛΑΜΑΤΑ: ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ τρελού στο Θέατρο Νηπιαγωγείο

Συντάκτης:
 

Το Θέατρο Νηπιαγωγείο φιλοξενεί την παράσταση «Το ημερολόγιο ενός τρελού» με τον Δημήτρη Κωνσταντίνου για 2 μόνο παραστάσεις 11 και 12 Μαΐου.
Η παράσταση είχε πάρει το Α΄Βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου στο PLOVDIV ( Φιλιππούπολη) το 2008.
Συντελεστές Παράστασης
Μετάφραση: Γεννάδιος Πάτσης
Σκηνοθεσία: Μονικα Βασιλειου
Σκηνικά-κοστούμια: Μαρία Αγαθονικιάδη
Μουσική επιμέλεια :Γιώργος Αναστασίου
Φωτισμοί :Δημήτρης Μαργαρίτης
στο ρόλο του Αυξέντιου Ιβάνοβιτς Ποπρίστσιν ο Δημήτρης Κωνσταντίνου
Γενική είσοδος 10 ευρώ
τηλέφωνο κρατήσεων 6948930181
TO ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΤΡΕΛΟΥ
του Νικολάι Γκόγκολ
Πανάκριβα πληρωμένη ευαισθησία. Ποιητική ενάργεια αγορασμένη με αβάσταχτο πόνο, με ολοκληρωτική θυσία. Αυτό μαρτυρεί το ‘’Ημερολόγιο ενός τρελού’’ με σαφήνεια αληθινά προφητική, για το δρόμο που ακολούθησε ο ίδιος ο Γκογκόλ, που πήγε στην τρέλα και στο θάνατο στην ηλικία που έχει ακριβώς στο «Ημερολόγιο» ο ήρωας του Ποπριστσιν.
Η θεατρική πραγματοποίηση του ‘’Ημερολογίου’’ υψώνει τη συναρπαστική αυτή πορεία προς τη μοναξιά σε τρομακτική δύναμη. Η διάσταση της μοναξιάς γίνεται πανανθρώπινη. Σαν θεατρικό κοινό, σαν κοινωνικό σύνολο γινόμαστε συμμάρτυρες αυτής της συνείδησης που βυθίζεται στη σκιά αυτής της τόσο παράδοξης πυραμίδας όπου η φωνή των σκυλιών, του φαίνεται η πιο ‘’ανθρώπινη’’.
Μέσα από τη μοναξιά του Ποπριστσιν, μέσα από τις ταπεινώσεις και τα όνειρα του, τις εξεγέρσεις και τις μεγάλες πίκρες του, η τρέλα ψάχνει να βρει ψηλαφητά το δρόμο της. Το «Ημερολόγιο» είναι δέσμη από εκκινήσεις που ανακόπτονται ως τη στιγμή που τίποτα δε θα μπορέσει πια να συγκρατήσει στον ξέφρενο καλπασμό της, την παραφροσύνη.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

share->share_count); ?>