Θεσσαλονίκη: Οι δυνατές «κυρίες» των ΑΝ.ΕΛ.

Συντάκτης:
 

Οιι δημοσκοπήσεις δεν αγάπησαν ποτέ τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Όμως οι ΑΝ.ΕΛ. επιμένουν να τις διαψεύδουν, και βρίσκονται εδώ και 10 χρόνια στη βουλή επηρεάζοντας το πολιτικό σκηνικό, συγκεντρώνοντας στις τάξεις τους στελέχη με ιδιαίτερη παρουσία και αναγνώριση ανάμεσα στους πολίτες.

Το ενδιαφέρον που προκαλεί πάντοτε ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος φαίνεται να μοιράζονται στη Θεσσαλονίκη και τρεις κυρίες που πρωταγωνιστούν τελευταία στο πεδίο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής .

Πρόκειται, για τη  Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, βουλευτή Σερρών και πρ. Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) και Εθνικής Άμυνας, πάντα δραστήρια στο κοινοβουλευτικό και πολιτικό επίπεδο και με σημαντική προσφορά στο πεδίο της φιλανθρωπικής δράσης.

Η Στέλλα Βαλάνη, μάχιμη δικηγόρος και πολιτεύτρια (πρ. Αντιπρόεδρος της ΕΥΑΘ) που απολαμβάνει μεγάλη εκτίμηση στους επιχειρηματικούς αλλά και κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς κύκλους για την ακούραστη παρουσία και τη μεγάλη αποτελεσματικότητά της.

Η Αφροδίτη Λαϊνάκου, αναπληρώτρια γραμματέας κοινωνικής ευθύνης και εθελοντισμού των ΑΝ.ΕΛ. και δημοτική σύμβουλος με την Παράταξη «Πολίτες σε Δράση» του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, που δραστηριοποιείται έντονα στο επίπεδο της αυτοδιοίκησης και της φιλανθρωπικής δράσης.

Οι τρεις κυρίες, που χαρακτηρίζονται και οι τρεις από αμεσότητα, τη δυνατότητα να τις πλησιάσεις και να συζητήσεις μαζί τους και τον ενθουσιασμό με τον οποίο προσφέρονται να βοηθήσουν σε κάθε πρόβλημα, δεν φαίνονται να έχουν καμία αμφιβολία για τη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Τις συναντήσαμε πρόσφατα μπροστά στο Γήπεδο του ΠΑΟΚ, όταν ενημερώθηκαν μαζί με τον Πάνο Καμμένο για τις εξελίξεις στο θέμα του γηπέδου, και δεν χάσαμε την ευκαιρία να τις φωτογραφίσουμε και να μιλήσουμε μαζί τους.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Βιογραφικό της Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά

Ήταν η πρώτη γυναίκα Βουλευτής Σερρών. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Μέλος στην Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση της υπόθεσης «Siemens». Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων, υπεύθυνη Τομέα Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας. Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων. Μέλος των Διαρκών Επιτροπών Εξωτερικών και Άμυνας καθώς και Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης.  Πρόεδρος στη Διακομματική Ομάδα Φιλίας των Κοινοβουλίων Ελλάδας – Βελγίου, μέλος στη Διακομματική Ομάδα των Κοινοβουλίων Φιλίας Ελλάδας – Ρωσίας και μέλος στη Διακομματική Ομάδα των Κοινοβουλίων Φιλίας Ελλάδας – Μ. Βρετανίας.
Μετά την καταψήφιση της δεύτερης δανειακής σύμβασης, διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και από μέλος του κόμματος της ΝΔ και προσχώρησε στο κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες, αναλαμβάνοντας καθήκοντα Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου.
Στις εθνικές εκλογές του 2012 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην περιφέρεια Σερρών και εκλέχθηκε ως η μοναδική Βουλευτής προερχόμενη από τους ΑΝ.ΕΛ. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την τοποθέτησαν πρώτη στη λίστα του ψηφοδελτίου τους και το 2012 επανεξελέγη ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής με 225 ψήφους.
Στις εκλογές του 2015 επανεξελέγη Βουλευτής Ν. Σερρών με το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και διορίστηκε Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας – Θράκης). Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την τοποθέτησαν πρώτη στη λίστα του ψηφοδελτίου τους και κατά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό του 2016 διορίστηκε Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης). Κατά τον ανασχηματισμό της 29ης Αυγούστου 2018, η κα Κόλλια-Τσαρουχά ανέλαβε καθήκοντα Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας.  Παραιτήθηκε από την κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2019 διαφωνώντας με την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία στο κράτος των Σκοπίων.

Βιογραφικό της Στέλλας Βαλάνη

Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, πτυχιούχος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα νομικών υποθέσεων, ιδιαίτερα σε υποθέσεις εμπορικού, αστικού και διοικητικού δικαίου, ενώ έχει αναπτύξει μια πολυεπίπεδη δραστηριότητα ενασχόλησης με τα κοινά και τη φιλανθρωπική δράση.
Συμμετείχε ενεργά σε προσπάθειες σχετικές με το νομικό πλαίσιο και τους τρόπους προστασίας φυσικών και νομικών προσώπων σε σχέση με τα κόκκινα δάνεια, τους καταχρηστικούς όρους δανειακών συμβάσεων των τραπεζών, τις ακυρώσεις δανειακών συμβάσεων λόγω καταχρηστικότητας των περιεχόντων σε αυτές όρους, τις ακυρώσεις δανειακών συμβάσεων σε ελβετικό φράγκο, τις κατασχέσεις, τους πλειστηριασμούς, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Το 2015 υπήρξε υποψήφια βουλευτής για την Β’ Θεσσαλονίκης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Σ’ αυτή την πρώτη της ενεργή επαφή με την πολιτική, δεν εκλέχθηκε για 56 μόνο ψήφους. Από τον Μάιο του 2016 ήταν β’ Αντιπρόεδρος της ΕΥΑΘ, θέση από την οποία παραιτήθηκε το 2019

Βιογραφικό της Αφροδίτης Λαϊνάκου

Γεννήθηκε στην Λαμία με ρίζες καταγωγής από Μάνη, Σμύρνη και Βόλο. Κατοικεί στην Θεσσαλονίκη από το 1974. Σπουδές στη Διοίκηση και Οικονομία για τον Τουρισμό. Διετέλεσε Έφορος Επικοινωνίας για τη Βόρεια Ελλάδα του Αρχείου Ελληνικού Χορού και είναι μέλος πολιτιστικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας. Είναι μέλος του συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης και του Συλλόγου Νέες Ελπίδες Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως εθελόντρια ψυχολογικής υποστήριξης σε καρκινοπαθείς, κακοποιημένες γυναίκες, ορφανά παιδιά και σε άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας.
Από το 2014, είναι εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Μενεμένης – Αμπελοκήπων με την παράταξη »Πολίτες σε δράση ». Διετέλεσε επίσης σύμβουλος της Υπουργού στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και ως Αναπληρώτρια Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

share->share_count); ?>