ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΛΟΤΙΚΟ πρόγραμμα Η Σεισμολογία στο Σχολείο

Συντάκτης:
Κατηγορία: Εκπαίδευση, Πολιτισμός Ετικέτες:
 

Διημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα: «Η Σεισμολογία στο Σχολείο: Πιλοτική εφαρμογή σε σχολικές μονάδες του Δήμου Ηρακλείου» διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας, σε συνεργασία με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο στις 12:30 το μεσημέρι, στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου.
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, ο σεισμολόγος, διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Δρ. Ιωάννης Καλογεράς θα μιλήσει για το φαινόμενο του σεισμού αλλά και για τις ιδιαίτερες πτυχές του προγράμματος. Την Πέμπτη θα γίνει η ενημέρωση στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ την Παρασκευή σε εκείνους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε 25 σχολικές μονάδες του Δήμου Ηρακλείου και στόχο έχει την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας στο φαινόμενο του σεισμού και την εγκατάσταση σεισμολογικών οργάνων για τη ενίσχυση επιχειρησιακών δράσεων πολιτικής προστασίας. Επίσης στοχεύει στην εκλαΐκευση σεισμολογικών εννοιών και στη σύνδεσή τους με τις γνώσεις του σχολείου, στην εξειδίκευση των σχεδίων προστασίας έναντι του σεισμού στις σχολικές μονάδες και στη διάχυση των αποτελεσμάτων σε ευρύτερες ομάδες πληθυσμού.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

(περισσότερα: http://www.ert.gr)

share->share_count); ?>