ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ του Αμερικανού πρέσβη

Συντάκτης:
Κατηγορία: Ελλάδα, ΗΠΑ, Πολιτική
 

Καταδρομική επίθεση τα ξημερώματα με μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, που βρίσκεται στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Οι δράστες, που επέβαιναν σε πέντε δίκυκλα, έφτασαν στο σημείο λίγο μετά τις 04:00 και αφού πέταξαν μπογιές διέφυγαν με ταχύτητα.

Στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης, ενώ έχουν γίνει εννέα προσαγωγές.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ο Ρουβίκωνας, λέγοντας ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε για την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Μάλιστα, τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας ανέβασαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου κείμενο για την επίθεση τους αλλά και τα σχετικά βίντεο.
«Πρόκειται για παιδαριώδη βανδαλισμό»
Ο Αμερικανός πρέσβης χαρακτήρισε την επίθεση στο σπίτι του «παιδαριώδη βανδαλισμό».
«Καλημέρα, σήμερα ξύπνησα με έναν παιδαριώδη βανδαλισμό έξω από το σπίτι μου και θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις ελληνικές αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι σύμφωνα με τον νόμο. Η καταστροφή της ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία» έγραψε χαρακτηριστικά ο Τζέφρι Πάιατ στον λογαριασμό του στο .

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Kalimera, I woke up to more childish vandalism this morning outside the residence and will continue to work with Greek authorities to punish the culprits according to law. Destruction of property is not peaceful protest.
— Geoffrey Pyatt (@USAmbPyatt) May 15, 2019

Υπουργείο Εξωτερικών: Καταδικάζουμε τον βανδαλισμό
«Καταδικάζουμε με τον εντονότερο τρόπο το σημερινό περιστατικό βανδαλισμού στην κατοικία του Πρέσβυ της φίλης χώρας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια που ωστόσο δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας. Μια συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αρχές κι αξίες, προς όφελος και των δύο λαών μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του για το περιστατικό το Υπουργείο Εξωτερικών.
«Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη» καταλήγει η ανακοίνωση.
Για το περιστατικό, όπως δήλωσαν διπλωματικές πηγές στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρέσβη, στον οποίο εξέφρασε τη συμπαράσταση της ελληνικής πλευράς και τον ενημέρωσε για όλες τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι ελληνικές Αρχές.
(περισσότερα: https://dominonews.gr)

share->share_count); ?>