ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ τους κατοίκους της Τραπεζούντας (video)

Συντάκτης:
Κατηγορία: Ελλάδα, Κόσμος Ετικέτες: ,
 

Στο https://www.altsantiri.gr διαβάσαμε:

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Τουρκία, πως ο δήμαρχος περιοχής Εσενλέρ στην Κωνσταντινούπολη, Τεβφίκ Γκιοκσού, αποκάλεσε «Έλληνες» τους κατοίκους της Τραπεζούντας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open Tv, ο δήμαρχος άφησε αιχμές για «ελληνική» καταγωγή του Εκρέμ Ιμάμογλου, του νικητή του μητροπολιτικού δήμου στις 31 Μαρτίου, λέγοντας ότι «πιο πολύ χάρηκαν οι Έλληνες που κέρδισε ο Ιμάμογλου».
Αυτό που ωστόσο έχει σχολιαστεί πάρα πολύ και έχει προκαλέσει την οργή των κομμάτων στην Τουρκία, είναι τα όσα είπε για τον Ιμάμογλου και για τον τόπο της καταγωγής του.
Απευθυνόμενος στον κόσμο ρώτησε: «Από πού κατάγεται ο Ιμάμογλου;{{«. Η απάντηση που του έδωσε το πλήθος ήταν «Από την Τραπεζούντα». Αυτό στάθηκε η αφορμή ο δήμαρχος του Εσενλέρ να κάνει το σχόλιο που προκάλεσε τις αντιδράσεις. «Α, τότε είναι άλλη υπόθεση», δηλαδή ότι αφού εκεί είναι Έλληνες, άρα γι’ αυτό οι Έλληνες τον θεωρούν δικό τους.

Allah’tan korkmayan bu zihniyetten kurtulmanın zamanı geldi. AKP Esenler Belediye Başkanı #TevfikGöksu Ekrem İmamoğlu üzerinden Trabzonluları Yunanlara benzetti. Allah şaşırtıyor, ayaklarına dolandırıyor. Trabzonlular 23 Haziran’da bu ahlaksızlara sandıkta cevabını verecektir. pic..com/QRshLQ4aBR
— Hüseyin Tuna (@HuseyinTuna_06) 15 Μαΐου 2019

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Ο βουλευτής του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μεχμέτ Μπεκάρογλου ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του: «Τεβφίκ Γκιοκσού λίγη ντροπή, φοβού τον Αλλάχ. Τι είναι αυτά; Τι σημαίνει ‘κέρδισαν οι Έλληνες’! Έλεος πια, δεν έμεινε τσίπα πάνω σας. Ντροπή!»}}.
Πολλές είναι και οι αντιδράσεις στο από πολίτες, οι οποίοι καλούν τον δήμαρχο του Εσενλέρ να ζητήσει συγγνώμη για όσα είπε.
(περισσότερα)

share->share_count); ?>