ΝΕΑΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΕΦΥΓΕ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΤΟΥ: Τον έριξαν οι φίλοι του στην πισινά και δεν βγήκε ποτέ

Συντάκτης:
Κατηγορία: Ελλάδα, Οικονομία
 

Την Πέμπτη 15 Μαΐου αναβίωσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείουη υπόθεση του 26χρονου Shane Virmani από τη Βρετανία που άφησε την τελευταία του πνοή στη στα Μάλια, μετά από μια πλάκα που του έκαναν οι φίλοι του, ανήμερα των γενεθλίων του.
Το περιστατικό έλαβε χώρα τα ξημερώματα της 12ης Αυγούστου του 2012, όπου ο νεαρός έκανε διακοπές με τους φίλους σε τουριστικό θέρετρο.
Το βράδυ που γιόρταζε τα γενέθλιά του καθόταν στην άκρη της πισίνας καθώς δεν ήξερε να κολυμπά. Παρακολουθούσε τους άλλους που έπιναν, χόρευαν και κολυμπούσαν ακόμα και με τα ρούχα.
Κάποια στιγμή φίλος του που ήταν ήδη μέσα στην πισίνα τον τράβηξε για πλάκα από τα πόδια, ρίχνοντάς τον μέσα στο νερό με τη βοήθεια μιας κοπέλας.
Ο Shane βρέθηκε ξαφνικά μέσα στο νερό και άρχισε να πνίγεται. Αλλά κανείς δεν καταλάβαινε τι του συμβαίνει. Σχεδόν 25 λεπτά και αφού η πισίνα έχει αδειάσει από τους πάντες και είχε αρχίσει να ξημερώνει, ο Shane εντοπίζεται νεκρός στον πυθμένα από τον επιστάτη του ξενοδοχείου.
Οι σκηνές έχουν καταγραφεί σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας του ξενοδοχείου. Το υλικό δεν έχει ευκρίνεια λόγω του ελλιπούς φωτισμού ωστόσο διακρίνονται οι λουόμενοι και η σκηνή που τον τραβάνε με τη βία μέσα στην πισίνα.
Από τους κατηγορούμενους που κάθισαν στο εδώλιο, οι φίλοι του υποστήριξαν ότι δε γνώριζαν πως ο Shane δεν μπορεί να κολυμπήσει και τον πέταξαν στο νερό για πλάκα. Ανέφερε επίσης ότι κανείς απ’ όσους ήταν στην πισίνα δεν αντιλήφθηκε ότι ο Shane διέτρεχε κίνδυνο ζωής διαφορετικά θα έσπευδαν να τον βοηθήσουν.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του
Η τραγική μητέρα με αξιοπρέπεια περιέγραψε στο δικαστήριο πόσο τραυματική είναι για την οικογένειά τους η απώλεια του 26χρονου. Υποστήριξε ότι όλοι γνώριζαν ότι ο γιος της δεν ήξερε κολύμπι και δεν του άρεσε να μπαίνει σε πισίνα και ό,τι σε κάθε περίπτωση αν δεν τον τραβούσαν με τη βία, θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία και το παιδί της σήμερα θα ζούσε και θα ήταν κοντά της.
«Λυπόμαστε πολύ γι’ αυτό που σας συνέβη» της είπε συγκλονισμένη η πρόεδρος του δικαστηρίου.
Τι αποφάσισε το δικαστήριο
Τελικά στην ετυμηγορία του το δικαστήριο δέχτηκε ότι ο κατηγορούμενος όταν τράβηξε τον φίλο του μέσα στην πισίνα δεν είχε δόλο να του κάνει κακό και μετέτρεψε την κατηγορία σε ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Λόγω παραγραφής όμως του αδικήματος (πλημμέλημα), έπαψε η ποινική δίωξη σε βάρος του.
Στο άκουσμα της απόφασης ο νεαρός Βρετανός έπεσε στην αγκαλιά φίλων και συγγενών που ταξίδεψαν μέχρι την Κρήτη για το δικαστήριο. Μεταξύ αυτών και φίλοι μάρτυρες που βρίσκονταν στην πισίνα τη μοιραία νύχτα.
(Με πληροφορίες από star.gr)

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

(περισσότερα: https://www.altsantiri.gr)

share->share_count); ?>