Ε. ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ να σταθεί σ΄ αυτούς που έχουν ανάγκη

Συντάκτης:
Κατηγορία: Θράκη, Οικονομία, Πολιτική Ετικέτες:
 

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

«Έχουμε κάνει πολλά. Η Κυβέρνηση μπορεί να σταθεί πραγματικά σ΄αυτούς που έχουν ανάγκη» δήλωσε από την Κομοτηνή, όπου περιοδεύει από το πρωί, η Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κα Ελευθερία Χατζηγεωργίου. Όπως σημείωσε «η κοινωνία αυτό που ζητάει είναι να δει να δρομολογούνται πιο οργανωμένα ζητήματα Αναπτυξιακού χαρακτήρα. Η Κυβέρνηση αυτή ήταν κοντά, δίπλα τους τα προηγούμενα χρόνια» σημείωσε για τονίσει ότι το μήνυμα των εκλογών θα πρέπει να είναι σαφές: «Ο κόσμος θα δώσει απάντηση: Θα σηκώσουμε τείχος στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά {{«.
Στην Κομοτηνή επισκέφτηκε το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, το Φανάρι Ροδόπης και αμέσως μετά είχε συνάντηση με επαγγελματίες του χώρου του τουρισμού, ξενοδόχους και τουριστικούς πράκτορες. «Το Φανάρι έχει πολλές αναπτυξιακές δυνατότητες, αλλά μένουν αναξιοποίητες «}} ανέφερε σημειώνοντας ότι θα πρέπει να βρούμε τους τρόπους εκείνους σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και την Τ.Α. να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες αυτής της περιοχής του Δήμου.
Την ανάγκη να σχεδιαστεί ένα διαφορετικό μέλλον για την περιοχή επεχτύπησε η Υφυπουργός δεσμευόμενη να εξεταστούν ζητήματα που αφορούν: στην στελέχωση του ΕΟΤ , στην οργανωμένη αξιοποίηση παραλίας, στη βελτίωση και στήριξη λειτουργίας λιμανιού, στην καλύτερη στελέχωση των τελωνείων, στους τρόπους ανάδειξης της περιοχής, στη 48ωρη τουριστική Visa κ.α.. «Υπάρχουν κάποια ζητήματα που λύνονται στο Υπουργείο, αλλά τα σημαντικά τα κατανοείς συνο με τους ανθρώπους και τους φορείς.{«τόνισε υποσχόμενη νέες συναντήσεις, επισκέψεις κι επαφές. «Σκοπός μου, όσο θα βρίσκομαι στη θέση αυτή είναι να επισκέπτομαι όσες περισσότερες περιοχές μπορώ και να λύνω προβλήματα σε συνεργασία με όλους. Όλοι θα κριθούν κάποια στιγμή κι εγώ προσωπικά το ίδιο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Για τα ζητήματα που δεν είναι δική της αρμοδιότητας υποσχέθηκε πως θα προσπαθήσει, σε συνεννόηση με τους αρμόδιους υπουργούς, να δοθούν λύσεις.
Αναφορά έγινε από την πλευρά της στα προγράμματα: «Δημιουργώ»} και «Παράγω» σημειώνοντας ότι στόχος του Υπουργείου δεν είναι να μοιράζει λεφτά, όπως την κατηγορεί μερίδα του Τύπου, αλλά να στηρίξει την πολιτιστική παράδοση και την κληρονομιά στην Αν.Μ.Θράκη, να στηρίξει συλλόγους που δημιουργούν. «Δεν μοιράζουμε λεφτά, ενισχύουμε ανθρώπους που πραγματοποιούν δράσεις με διαφάνεια και καθαρότητα» είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα αναφερόμενη ειδικότερα στην στήριξη των Ρομα τόνισε πως σύντομα θα υπάρξει πρόγραμμα ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας τους σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας και του αποκλεισμού.
Στο περιθώριο της συνέντευξης το μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, ο κ. Δημήτρης Χαρίτου αναφέρθηκε στο θέμα του έργου του Βιολογικού Καθαρισμού του Φαναρίου εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την συμβολή της κυβέρνησης ,η οποία όπως είπε στάθηκε καθοριστική στην έναρξη υλοποίησης του έργου.
Φώτο:Ο κος Δημήτρης Χαρίτου, η κα Ελευθερία Χατζηγεωργίου και ο κος Σταμάτης Σακελίων ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

(περισσότερα)

share->share_count); ?>