ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ… ΤΖΑΜΠΟΛ ΣΤΑ PLAYOFFS: Αποχώρησε ο Ολυμπιακός, για πραξικόπημα (video)

Συντάκτης:
Κατηγορία: Αθλητικά
 

Οι ομάδες στη νέα συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ αποφάσισαν να ξεκινήσουν τα playoffs, χωρίς να υπάρχει… αναμονή για τη δικαστική απόφαση του ΑΣΕΑΔ με τον Ολυμπιακό να αποχωρεί και τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο να κάνει λόγο για «πραξικόπημα». Επικυρώθηκε η βαθμολογία της κανονικής περιόδου με ψήφους 13-1 και έτσι άνοιξε ο… δρόμος, ώστε να έχουμε τζάμπολ στα playoffs. Μέχρι την Πέμπτη (16/5) θα βγει το πρόγραμμα για τα playoffs.
Παράλληλα, οι ομάδες της Basket League αποφάσισαν με 14-0 την αναδιάρθρωση, που προβλέπει 16 συλλόγους στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν, εκκρεμεί το «OK» της ΕΟΚ για το συγκεκριμένα θέμα. Επίσης, υπήρξε συμφωνία για κεντρική διαχείριση από τις ομάδες…
Με τη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ να μην έχει ολοκληρωθεί, ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος αποχώρησαν, καθώς οι νομικές του προσφυγές τέθηκαν στο περιθώριο από τις υπόλοιπες ομάδες. Πλην της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο ΕΣΑΚΕ και οι υπόλοιπες ομάδες ζήτησαν την άμεση έναρξη των playoffs, κάτι που έφερε την αντίδραση των «ερυθρόλευκων».
O Ολυμπιακός στην κρίσιμη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ είδε πάλι 13 ομάδες να είναι απέναντι στις θέσεις του. Αυτή τη φορά, οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Παναθηναϊκός έθεσε θέμα νομικού λάθους των Πειραιωτών που μπορεί να οδηγήσει σε άμεσο τζάμπολ των playoffs. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού υπογράμμισαν πως δεν γίνεται να ξεκινήσει η post season, εφόσον εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις και εκείνο το σημείο της συζήτησης αποχώρησης φανερά εκνευρισμένοι…

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: Ας ξεκινήσουν τα playoffs μόνοι τους, πάνε να κάνουν πραξικόπημα
Κατά την αποχώρηση των «ερυθρόλευκων» από τη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος έκανε λόγο για «πραξικόπημα» και υπογράμμισε: «Ας ξεκινήσουν τα playoffs μόνοι τους». Τόνισε πως υπήρξαν ομάδες που κατάλαβαν το τι πάνε να κάνουν κάποιοι, ενώ ανέφερε ότι υπήρξαν σύλλογοι που τους ζήτησαν να πάρουν πίσω την προσφυγή τους στο ΑΣΕΑΔ,
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο εκ των ιδιοκτητών του μπασκετικού Ολυμπιακού:
«Δεν θα πάρουμε μέρος σε πραξικοπήματα. Αγνοούν ότι εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις. Πάνε να κάνουν πραξικόπημα. Λένε άλλα τώρα. Ας ξεκινήσουν τα πλέι οφ μόνοι τους. Δεν φτάσαμε ακόμα στο τι θα γίνει. Υπήρχαν και ψύχραιμες φωνές, όπως των κ. Αγγελόπουλου και Γουλιέλμου.
Οι υπόλοιποι μέσα και η πλευρά του Παναθηναϊκού τους αγνοούν. Σας είπα τι πάει να γίνει σήμερα. Είναι υπεύθυνοι των πράξεών τους. Δεν φτάσαμε ακόμα στο θέμα του ΑΣΕΑΔ. Δεν κάναμε συζήτηση για τη διαιτησία. Δεν μπορούμε να πορευόμαστε έτσι».

Για «γκέλα του Ολυμπιακού με την προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ», μίλησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

Κατά την διάρκεια της συζήτησης ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε λόγο για «γκέλα του Ολυμπιακού με την προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ». Να θυμίσουμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ για την κλήρωση των διαιτητών της 26ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου, όταν ανακοινώθηκε πως είχε «μπει» το όνομα του Παναγιώτη Αναστόπουλου στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα. Αυτή η προσφυγή ουσιαστικά κρατάει σε… πάγο τα playoffs , αφού δεν μπορούν να ξεκινήσουν οι αγώνες αν εκκρεμεί κάποια δικαστική απόφαση.
Οι «πράσινοι» υποστήριξαν πως δεδομένα ενδέχεται να αλλάξουν, αφού ο φάκελος του Ολυμπιακού έκανε λόγο μόνο για ακύρωση της αγωνιστικής λόγω του θέματος της διαιτησίας και όχι για επανάληψή της, που έμοιαζε ως το επιθυμητό σενάριο για τους «ερυθρόλευκους». Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έκαναν ένα νομικό σφάλμα, ξεχνώντας να ζητήσουν αυτό που ήθελαν. Οι «ερυθρόλευκοι» έλεγαν, πάντως, πως δεν μπορεί να γίνει επικύρωση της βαθμολογίας χωρίς την 26η «στροφή» της και ότι δεν διαφοροποιείται κάτι με το γεγονός πως δεν ζήτησαν επανάληψή της.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Νωρίτερα, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του ΕΣΑΚΕ, πέρασε παμψηφεί η αύξηση των ομάδων της Basket League από 14 σε 16 από την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2019-20). Την υπερψήφισαν και οι 14 εκπρόσωποι των ΚΑΕ και πλέον απομένει να δώσει το «πράσινο φως» η ΕΟΚ.
Η πρόταση στάλθηκε άμεσα στην ΕΟΚ που και θα δώσει την τελική έγκριση για την υλοποίησή της. Σε περίπτωση πάντως που κάποια ομάδα δεν κατέβει σε αγώνα των πλέι οφ και υποβιβαστεί, θα αντικατασταθεί από τον τρίτο της Α2.
Όπως είπαμε υπήρξε μεταξύ των ομάδων ταύτιση απόψεων όσον αφορά στο ζήτημα της κεντρικής διαχείρισης. Με εξαίρεση τον Ολυμπιακό ο οποίος έχει αποχωρήσει από την συζήτηση, οι υπόλοιπες 13 ομάδες συμφώνησαν ομόφωνα για την διεκδίκηση κοινού τηλεοπτικού συμβολαίου. Προς την κατεύθυνση αυτή θα εξουσιοδοτηθεί η ομάδα εργασίας για το τελικό πλάνο, όσον αφορά στην σεζόν 2019-2020.
****Λόγοι υγείας κράτησαν μακριά από την σύσκεψη του ΕΣΑΚΕ τον Βαγγέλη Λιόλιο. Το κενό του ισχυρού άνδρα του Προμηθέα κάλυψε ο Χρήστος Μήλας…

(πληροφορίες από sdna.gr)
Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

(περισσότερα: https://www.altsantiri.gr)

share->share_count); ?>