ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΣΑΛΒΙΝΙ ΟΣΟΙ ΣΩΖΟΥΝ πρόσφυγες: Τους περιμένουν τσουχτερά πρόστιμα

Συντάκτης:
Κατηγορία: Κόσμος
 

Στο https://www.altsantiri.gr διαβάσαμε:

Ένα νέο, εκτρωματικό και βαθιά αντιδραστικό νομοσχέδιο εισάγει στην Ιταλία ο ακροδεξιός Υπουργός Εσωτερικών της χώρας Σαλβίνι, με το οποίο επιβάλει πρόστιμα σε όσους διασώζουν πρόσφυγες τα οποία μπορεί να φτάσουν έως και τα 5.500 ευρώ για κάθε πρόσφυγα.
Το εν λόγω νομοσχέδιο ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Σαλβίνι την Παρασκευή 10 Μαΐου. Προβλέπει συστηματικές τιμωρίες για τους ιδιοκτήτες των σκαφών, με πρόστιμα μεταξύ 3.500 και 5.500 ευρώ για κάθε «ξένο» που φέρνουν σε ιταλικό έδαφος. Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, τα ιταλικά σκάφη που θα συλλαμβάνονται να μεταφέρουν διασωθέντες πρόσφυγες θα μπορούν να δουν τις άδειες τους να ανακαλούνται ή να αναστέλλονται.
«Είναι σαν να επιβάλλονται πρόστιμα στα ασθενοφόρα για τη μεταφορά ασθενών στο νοσοκομείο», δήλωσε η Κλόντια Λοντεζάνι, πρόεδρος της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Το νομοσχέδιο αυτό έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις με τις διεθνείς ναυτικές συμβάσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί αμφισβητούν ότι θα γίνει πράξη. «Δεν περιμένουμε να γίνει νόμος. Οι πλοίαρχοι που κάνουν διάσωση στη θάλασσα δεν έχουν καμία επιλογή: είναι μια υποχρέωση» δήλωσε ο Φρεντερίκ Πενάρ, διευθυντής επιχειρήσεων στο Κατάσταση Ανάγκης Mediterranee, επικαλούμενος τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982.
Ωστόσο είναι μια πολύ σοβαρή ένδειξη για το που είναι διατεθειμένοι να φτάσουν οι κυβερνώντες ακροδεξιοί στην Ευρώπη.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

(περισσότερα)

share->share_count); ?>