Ε.Π.Σ. ΣΕΡΡΩΝ: ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ 100 χρόνια της Γενοκτονίας των Ποντίων η αγωνιστική

Συντάκτης:
Κατηγορία: Μακεδονία Ετικέτες:
 

Αφιερωμένη στη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γενοκτονία των ποντίων θα είναι η αγωνιστική του Σαββατοκύριακου 18 και 19 Μαΐου 2019 σε όλα τα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Σερρών.
Την απόφαση πήρε η διοίκηση της Ένωσης στην πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και έτσι σε όλα τα παιχνίδια πριν την έναρξη θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 353.000 θυμάτων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ε.Π.Σ. Σερρών:
«Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σερρών ανακοινώνει πως έπειτα από απόφαση του Δ.Σ, η αγωνιστική του Σαββατοκύριακου 18-19 Μαΐου 2019 σε όλα της τα πρωταθλήματα θα είναι αφιερωμένη στη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων και πριν την έναρξη των αγώνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 353.000 θυμάτων. Ο Νομός Σερρών ήταν μεταξύ αυτών που «αγκάλιασαν» τις πρώτες αφίξεις προσφύγων μετά από μύριες αντιξοότητες, ενώ η Ε.Π.Σ. Σερρών έχει στις τάξεις της πολλά σωματεία που «γεννήθηκαν» από πρόσφυγες, χαρακτηρίζονται από το Ποντιακό στοιχείο και με αυτή την κίνηση αποτίει έναν ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων. Η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα στις 24 Φεβρουαρίου 1994 την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης και στις 19 Μαΐου 2019 συμπληρώνονται 100 χρόνια απ’ τον ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου απ’ τις πατρογονικές εστίες με την παράλληλη γενοκτονία και τον αφανισμό 353.000 αθώων θυμάτων».

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

(περισσότερα: http://www.ert.gr)

share->share_count); ?>