ΒΕΛΗ ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ΣΤΗΝ ομιλία Καμμένου στη Θεσσαλονίκη

Συντάκτης:
Κατηγορία: Κύρια Άρθρα, Μακεδονία, Πολιτική Ετικέτες:
 

«Στις προκλήσεις της Τουρκίας πρέπει να απαντήσουμε με εθνική ομοψυχία!{{»
«Ξεκινάμε από τη Θεσσαλονίκη, όπως ξεκινήσαμε τον Αγώνα μας το 2012 και θα είναι και πάλι νικηφόρος» είπε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση του κόμματος, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.
Ξεκινώντας την ομιλία του και αναφερόμενος στην Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων τόνισε ότι «Στις 19 Μαΐου είναι αδιανόητο να γίνει οποιαδήποτε πολιτική συγκέντρωση για τις ευρωεκλογές. Είναι ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Πόντου. Οι ΑΝ.ΕΛ. θα απέχουμε από κάθε προεκλογική δραστηριότητα. Να σηκώσουμε μόνο ελληνικές σημαίες και να δείξουμε την ενότητα σε όλους.»}}

«Δεν πρέπει να αφήσουμε να πέσει πάλι η πόλη στους εθνομηδενιστές και στους τιμητές του Κεμάλ»
Όσον αφορά στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση τόνισε πως οι ΑΝΕΛ αποφάσισαν να μην στηρίξουν παρατάξεις αλλά πρόσωπα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε να πέσει πάλι η πόλη στους εθνομηδενιστές και στους τιμητές του Κεμάλ. Πρέπει να τους ανατρέψετε. Και μαζί τους να ανατρέψετε κι εκείνους, οι οποίοι που κρύβονται πίσω από δήθεν πατριωτικές ταμπέλες».
Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές ο κ. Καμμένος τάχθηκε κατά της «γερμανικής επικυριαρχίας» στην Ε.Ε. «Το κάνουν δια της πλαγίας οδού» συνέχισε ο κ. Καμμένος, αναφερόμενος σε «μη θεσμοθετημένα όργανα» της Ε.Ε. , όπως το Eurogroup, και πρόσθεσε: «Και αυτοί είναι που οδήγησαν την Ελλάδα στην κρίση. Με τους ολετήρες, τον Γιώργο Παπανδρέου τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βενιζέλο. Και για αυτό αντισταθήκαμε».
Τόνισε, ότι οι νέοι ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν θα πρέπει να υπερασπίζονται τα «εθνικά δίκαια».
«Είναι διατεθειμένος ο κ. Μητσοτάκης να ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών; Αν ναι, εμείς θα του δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης!{{»
«Για εμάς δεν υπάρχει σύνθετη ονομασία, η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική» σημείωσε και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δεσμευθεί πως θα ακυρώσει μαζί με τους ΑΝΕΛ τη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας «Είναι διατεθειμένος ο κ. Μητσοτάκης να ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών; Αν ναι, εμείς θα του δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης!»}}. Υπενθυμίζεται βέβαια ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ακύρωση της συμφωνίας.
«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη»
Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. επανέλαβε πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη καθώς δεν έχουν τηρηθεί απαραίτητες προϋποθέσεις, γνωστοποιόντας ότι σύντομα θα ξεκινήσει διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών για την ακύρωση της συμφωνίας μέσω κατάθεσης στην ΟΥΝΕΣΚΟ κείμενο προσφυγής του νομικού τμήματος των Ελλήνων Πολιτών με θέμα την κατάργηση της Συμφωνίας.

«Στα εθνικά θέματα πρέπει να είμαστε ενωμένοι»
Για την κατάσταση με την Τουρκία είπε πως αν οι γείτονες προχωρήσουν σε γεώτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ, αυτό θα σημαίνει και παραβίαση των ευρωπαϊκών συνόρων, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια ως εισβολή και λέγοντας ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθεί το άρθρο της Ε.Ε που σχετίζεται με την κοινή ασφάλεια και άμυνα.
«Στα εθνικά θέματα πρέπει να είμαστε ενωμένοι» τόνισε προσθέτοντας πως επί υπουργίας του αναβαθμίστηκε και η εξωτερική πολιτική και «άνοιξαν πόρτες» στον Αλέξη Τσίπρα με τους Αμερικανούς και το επίπεδο ετοιμότητας των ενόπλων δυνάμεων αυξήθηκε σημαντικά. Ο κ. Καμμένος επιχτύπησε ότι «στις ημέρες μου ως υπουργός, δεν τόλμησε τούρκος να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία διότι γνώριζε ότι θα ισοπεδωνόταν την ίδια στιγμή.»
Αναφέρθηκε, επίσης, σε δηλώσεις του Γ. Κουμουτσάκου για τα χωρικά ύδατα και τόνισε: «Τα δώδεκα μίλια είναι δικαίωμα της Ελλάδος να τα επεκτείνει όπου και όποτε θέλει».
«Εμείς ούτε ψηφίσαμε, ούτε ήμασταν απόντες στα θέματα που διαφωνούσαμε» και έφερε ως παράδειγμα τα νομοσχέδια για τις υιοθεσίες, για τις σχέσεις κράτους εκκλησίας κ.α.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

«Τον Τσίπρα μόνο εγώ μπορώ να τον ρίξω που τον ξέρω καλά»
Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα ψηφίσουν ΝΔ για να ρίξουν τον Τσίπρα; Τον Τσίπρα μόνο εγώ μπορώ να τον ρίξω που τον ξέρω καλά» υπογράμμισε, ενώ χαρακτήρισε τον Πέτρο Κόκκαλη ως τον μεγαλύτερο εκπρόσωπο της διαπλοκής στην χώρα. «Για πέστε μου, μιλάμε για τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού και υποψήφιος με τη ΝΔ είναι ο κ. Καιρίδης. Πρέπει να ξέρουν όλοι οι πόντιοι, όλες οι ελληνίδες και οι έλληνες, ότι ψηφίζοντας ΝΔ στην ευρωβουλή, δε ρίχνουν τον Τσίπρα. Τον Τσίπρα, μόνο εγώ μπορώ να τον ρίξω και οι ΑΝΕΛ. Επειδή τον ξέρω» συνέχισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Εμένα ο Τσίπρας στη Βουλή δεν μπορεί να με κάνει σκουπίδι, όπως κάνει τον Μητσοτάκη, κάθε φορά που πάει να συζητήσει».
Επίσης επιτέθηκε και πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για «εθνομηδενιστές», «Θα ψηφίσουν τους εθνομηδενιστές; Θα ψηφίσουν αυτούς που λένε, άντε στο Αιγαίο να τα βρούμε κάτω από το τραπέζι, καζάν καζάν. Μολών λαβέ τους λέμε, στο καζάν καζάν. Μολών λαβέ. Όπως κάναμε τέσσερα χρόνια, που δεν τόλμησε κανένας να παρενοχλήσει τη χώρα, γιατί ξέρανε ότι η απάντηση θα είναι σκληρή, η απάντηση θα είναι από το σύνολο του έθνους, η απάντηση θα είναι η διάλυση οποιουδήποτε τόλμαγε να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Η απάντηση, θα είναι μια απάντηση εθνική, απάντηση που δίνουμε όλοι, όλοι οι έλληνες, όχι μόνο οι ΑΝΕΛ. Είναι η απάντηση που θα δίνουμε πάντα».
Eνώ κατήγγειλε και τις δημοσκοπήσεις λέγοντας πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. «Τους βάζουμε στοίχημα τους κυρίους δημοκόπους. Αν τολμάνε να έρθουν» είπε.
«Ακροδεξιό μόρφωμα η ΝΔ»
Τέλος χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία ακροδεξιό μόρφωμα και πως πήρε όσους έβριζαν τον Κώστα Καραμανλή και παράλληλα επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις πρόσφατες τοποθετήσεις του για 7ημερη εργασία με τις οποίες «μετατρέπει τη ΝΔ σε ένα νεοφιλελεύθερο μόρφωμα. Η άποψη του είναι ακριβώς ο νεοφιλελευθερισμός που φτάνει στα όρια της εθνικής αναισθησίας. Λέει αυτό ακριβώς που πιστεύει».
Την ομιλία του Π. Καμμένου παρακολούθησαν ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης, οι βουλευτές Μαρία Κόλλια: Τσαρουχά και Αριστείδης Φωκάς, ο υποψήφιος περιφερειάρχης των ΑΝΕΛ Γαβριήλ Αβραμίδης, υποψήφιοι ευρωβουλευτές των ΑΝΕΛ, υποψήφιοι για την αυτοδιοίκηση, στελέχη και μέλη του κόμματος, κ.α.
Δείτε την ομιλία του Πάνου Καμμένου

(περισσότερα: https://dominonews.gr)

share->share_count); ?>