ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στο επίκεντρο εσπερίδας

Συντάκτης:
 

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Η αναγκαιότητα να διευρυνθούν τα προγράμματα σπουδών προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης επισημάνθηκε στη διάρκεια της εσπερίδας για την Βιώσιμη Ανάπτυξη και Εκπαίδευση που διοργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Κρήτης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας.
Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε την επιτυχημένη συνεργασία με τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα του νησιού, την αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης και καινοτόμων ιδεών για την τόνωση της τοπικής οικονομίας. Αναφέρθηκε στη δραστηριότητα της Περιφέρειας στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης, του περιβάλλοντος, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, στα ευρωπαϊκά προγράμματα, και στο σημαντικό ρόλο του Γραφείου της Περιφέρειας στις Βρυξέλλες.
Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, σύμφωνα με τον διευθυντή του, Αν. Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης Δημήτρη Ξενάκη, θα ενισχύσει σημαντικά την ευρωπαϊκή παρουσία της Περιφέρειας αλλά και του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς πλέον οι δράσεις του στις Βρυξέλλες θα φιλοξενούνται από το Γραφείο της Περιφέρειας. Ο Δημήτρης Ξενάκης επεχτύπησε τη νέα συνεργασία του Πανεπιστημίου με την Περιφέρεια Κρήτης, για την προτεραιότητα των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, τονίζοντας τον εξέχοντα ρόλο της Περιφέρειας για την ανάπτυξη συνεργειών στην Κρήτη, αλλά και σε διαπεριφερειακό επίπεδο.
Όπως τόνισε ο Γιάννης Καρακάσης, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης, είναι αναγκαίο να διευρυνθούν τα προγράμματα σπουδών προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας με την αειφορία, αλλά και προς την επανεκτίμηση των «πραγματικών αναγκών» των πολιτών ως προς την κατανάλωση των πόρων.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

(περισσότερα)

share->share_count); ?>