ΣΥΡΙΖΑ: ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΛΑΤΕ ΣΤΗ ΛΥΣΗ με τους δασικούς χάρτες κ. Χατζημάρκο

Συντάκτης:
Κατηγορία: Περιβάλλον, Πολιτική
 

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Δριμεία επίθεση εναντίον του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, με αφορμή τους δασικούς χάρτες και τον ισχυρισμό του ότι συνέβαλε και πέτυχε τη λύση των προβλημάτων, εξαπολύουν οι Νομαρχιακές Επιτροπές Νότιας και Βόρειας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο κ. Χατζημάρκος πανηγυρίζει για τη συμβολή του στη λύση των προβλημάτων που προκαλεί η φρυγανική βλάστηση, ενώ δεν συμμετείχε -παρ’ ότι είχε τη δυνατότητα- στην ομάδα εργασίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως όταν απέχεις από τις συζητήσεις για τη λύση ενός θέματος, δεν έχεις δικαίωμα να θεωρείς πως συνέβαλες.
Παράλληλα του θυμίζουν ότι η επίλυση του προβλήματος που προέκυψε με τις φρυγανικές εκτάσεις είχε προαναγγελθεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, στην κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Περιφερειακής Ενότητας Δήμων.
Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:
«Ο κ. Χατζημάρκος με δελτίο τύπου του στις 17/12/2018 κινδυνολογούσε ψευδώς και μας καλούσε σε συναγερμό για ν’ αποτραπεί η δήμευση πατρογονικών ιδιοκτησιών με τη διαδικασία των δασικών χαρτών.
Η αλήθεια όμως είναι ότι οι δασικοί χάρτες ΔΕΝ εμπλέκονται με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και αυτό αποδεικνύεται και από τις πρόσφατες ρυθμίσεις που επιλύουν προβλήματα του παρελθόντος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στο οποίο ανήκει ο κ. Χατζημάρκος.
Σε κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Περιφερειακής Ενότητας Δήμων, στην οποία μετείχε ο αρμόδιος για το θέμα Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, είχε προανακοινώσει τη λύση που κυρώθηκε και την προετοιμασία του ΥΠΕΝ για ένα πρόβλημα που δεν δημιουργήθηκε από τη δική μας κυβέρνηση και είχε δώσει τη δυνατότητα συμμετοχής εκπροσώπου της Περιφέρειας σε ομάδα έργου για να κατατεθούν περισσότερες εναλλακτικές προτάσεις.
Η αλήθεια όμως είναι ότι από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν κατατέθηκε καμία άλλη εναλλακτική πρόταση ή επεξεργασία. Η Περιφέρεια δεν έστειλε ποτέ εκπροσώπους και δεν συμμετείχε στην ομάδα εργασίας του ΥΠΕΝ, την οποία παρακολούθησαν με συνέπεια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε δελτίο τύπου στις 14/05/19 ο κ. Χατζημάρκος πανηγυρίζει για την συμβολή του στη λύση των προβλημάτων που προκαλεί η φρυγανική βλάστηση, όπως αυτή περιγράφεται στην απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας , Σωκράτη Φάμελλου.
Η αλήθεια όμως είναι ότι όταν απέχεις από τις συζητήσεις για λύση ενός θέματος, δεν έχεις δικαίωμα να θεωρείς πως συνέβαλες.
Τα του Καίσαρως τω Καίσαρι».

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

(περισσότερα)

share->share_count); ?>