ΒΑΤΙΚΑΝΟ: ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ η πρώτη ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών είναι γεγονός

Συντάκτης:
Κατηγορία: Αθλητικά, Κόσμος Ετικέτες:
 

Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι γνωστός για την αγάπη του για τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο, ενώ δεν του αρέσουν οι… διακρίσεις. Στο πλαίσιο αυτό το Βατικανό δίνει την ευκαιρία να παίξουν μπάλα και στις γυναίκες.
Συγκεκριμένα, στις 26 Μαΐου θα κάνει την πρώτη εμφάνισή της η ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών του Βατικανού, η πρώτη της ιστορίας του, που δημιουργήθηκε με τις… ευλογίες του Πάπα. Θα παίξει κόντρα στην γυναικεία ομάδα της Ρόμα.
«Ο Πάπας Φραγκίσκος, έχει δώσει μια σημαντική ώθηση στις γυναίκες στο Βατικανό, οπότε αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί επέκταση αυτής της δυναμικής», δήλωσε ο Ντανίλο Τζενάρο, εκπρόσωπος του αθλητισμού στο Βατικανό, στην αγγλική εφημερίδα «The Guardian».
On Vatican women’s soccer team: {{««We’ve had a men’s team for 48 years so it was only right to offer the possibility to women who work within the Vatican to practise the sport.»}}{{» https://t.co/PLrFRwSpqI
— Dr. Janelle Peters (@JanellePeters) 14 Μαΐου 2019

«Είχαμε μια ομάδα ανδρών για 48 χρόνια, οπότε ήταν δίκαιο να προσφέρουμε τη δυνατότητα στις γυναίκες που εργάζονται στο Βατικανό να ασκούν αυτό το άθλημα», συμπλήρωσε στη βρετανική εφημερίδα.
Να αναφέρουμε ότι η ομάδα αποτελείται από 60% γυναίκες που είναι υπάλληλοι στο Βατικανό (υπάρχουν 800), μαζί με τις κόρες (20%) και τις γυναίκες (20%) των ανδρών που εργάζονται εκεί. Την ομάδα καθοδηγεί η Σούζαν Βολπίνι, επικεφαλής της Ένωσης γυναικών στο Βατικανό και «αστέρι» της θα είναι η επιθετικός από το Καμερούν, Εουτζένε Τσεούγκουε.
Η ομάδα του Βατικανού δεν μπορεί να παίξει, πάντως, σε επίσημους διεθνείς αγώνες, καθώς δεν αναγνωρίζεται από τη FIFA. Για τον Πάπα Φραγκίσκο να πούμε ότι πολλές φορές έχει στείλει μηνύματα αγάπης για τον αθλητισμό, και για την διαφορετικότητα, ενώ από μικρός υποστηρίζει στην πατρίδα του την Σαν Λορέντζο, ομάδα της οποίας είναι μέλος. Πριν από μερικούς μήνες είχε κάνει «ιερή» υπόκλιση στον Λιονέλ Μέσι, υπογραμμίζοντας: «Είναι ένας Θεός με μία μπάλα στο γήπεδο…»}}.
Europe here we come! Womens soccer heading to Italy and Spain! Rome, Vatican City, the Amafi Coast, Pompeii, Barcelona, Monserratt, and more! pic..com/2O6UZ26rFA
— La Roche Athletics (@LaRocheRedhawks) 13 Μαΐου 2019

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

(περισσότερα: https://www.altsantiri.gr)

share->share_count); ?>