Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΩΝ χολυγουντιανών στούντιο: Τα ατού που μπορούν να την μετατρέψουν σε

Συντάκτης:
 

Στο https://www.altsantiri.gr διαβάσαμε:

Στο κέντρο του παγκόσμιου κινηματογραφικού ενδιαφέροντος μπαίει η χώρα μας, με δυνατά της «χαρτιά» το φυσικό τοπίο και το νέο θεσμικό πλαίσιο στη χώρα μας για τον κινηματογράφο και την οπτικοακουστική παραγωγή.
Έτσι, σχεδόν 25 εκπρόσωποι αμερικανικών στούντιο και μεγάλων streaming υπηρεσιών όπως το Netflix, η Amazon, η Disney και η Universal, είχαν την ευκαιρία να εκτιμήσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, από το διάστημα από 6 ως 13 Μαΐου.
Η επίσκεψη έγινε μετά από πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), με σκοπό την ενημέρωση για τον Νόμο 4487/2017 που προβλέπει την επιστροφή του 35% των επιλέξιμων δαπανών σε όσους πραγματοποιούν παραγωγές στην Ελλάδα (cash rebate), καθώς και για τα νέα κίνητρα και διευκολύνσεις που παρέχει το νέο θεσμικό πλαίσιο για τον κινηματογράφο και την οπτικοακουστική παραγωγή (φορολογική ελάφρυνση διαφόρων δαπανών 30%, εργόσημο για βοηθητικούς ηθοποιούς, αναπτυξιακός νόμος κ.λπ.).

Το ταξίδι διοργανώθηκε σε συνέχεια των επισκέψεων και επαφών που πραγματοποίησε στο Λος ‘Αντζελες ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος και είχε ως σκοπό την ανάδειξη της Ελλάδας ως ελκυστικού προορισμού για την υλοποίηση οπτικοακουστικών παραγωγών.
Το αρμόδιο υπουργείο κατά την επίσκεψη τους φρόντισε να επισκεφθούν ελληνικά στούντιο αλλά και να είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους της εγχώριας παραγωγής.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

(περισσότερα)

share->share_count); ?>